Aquarobic

Aquarobic

Általános információ

Az aquarobicot főként állóképesség fejlesztésére használják, de izomerősítésre és stressz-oldásra is alkalmas. A foglalkozásokat általában csoportosan tartják, és tréner irányítja a mozdulatokat, gyakran zene kíséretében.

Az aquarobic vagy más nevén aquafittness, a vízben való torna, gimnasztika gyakorlatokat jelenti.

A vízben végzett gimnasztika mozdulatok megegyeznek a szárazon végzett mozdulatokkal, de a vízben a test a felhajtó erő miatt könnyebb. Így olyanok is végezhetik az aquarobic tornát, akiknek egyébként nem ajánlott, vagy megerőltetők a gyakorlatok. Ízület kímélő hatása mellett, a víz ellenállása miatt alkalmas izomerősítésre is. Jó hatással van az anyagcserére, fokozható a zsírégetés, a szívet és a keringési rendszert élénkíti. Mindemellett a víznek alakformáló hatása is van. Az aquarobicot bárki űzheti kortól, nemtől, egészségi állapottól függetlenül, még terhesség esetén és idős korban is nyugodtan részt vehetnek rajta.

Érdekességek

Megemlíthetjük itt a víz alatti gyógytornát, melynek célja megegyezik a gyógytornáéval, de sokkal kíméletesebb, mivel a vízben való mozgás a víz felhajtóereje miatt tehermentesíti az ízületeket. Mindezek mellett a víz még kellemesen masszírozza is az izmokat, bőr alatti szöveteket.