Lazító masszázs

Lazító masszázs

Általános információ

A lazító masszázs során a masszírozott személyek gyakran elálmosodnak, illetve nem ritka, hogy el is alszanak. A lazító masszázs hatása fokozható, kiegészíthető különböző illóolajokkal, illetve azok kombinációival.

Érdekességek

A lazító masszázs után érdemes egy meleg fürdőt is venni. Ha ezt elalvás előtt tesszük, érdemes a vízbe néhány csepp levendula olajat tenni, így elősegítve az éjszakai alvást.

A lazító masszázs egy gyengéd, stresszoldó masszázsforma

A lazító masszázs technikája, mint a legtöbb masszázsforma a svéd masszázs fogásaiból építkezik. De alapvetően egy finomabb technika, melynek célja, hogy ellazítsa a masszírozottat, feloldja a testben lévő feszültséggócokat. Hipnotikus, idegnyugtató simítások lazítják el a masszírozottat. Főként sok stressznek kitett, agyonhajszolt, erősen kimerült vendégeknek ajánlott. Néhány illóolaj kombináció, mellyel fokozhatjuk a lazítómasszázs lazító hatását, intenzívebbé válik a relaxáció: Bergamott, cédrus, jázmin, mandarin, rózsa: ebben a kombinációban főként a citrus olajok érvényesülnek. Rendkívül nyugtat, és segíti az ellazulást. Borsmenta, citrom, eukaliptusz, grapefruit, kubeba: kellemesen frissítő hatású keverék, az kubeba egzotikus, az eukaliptusz kámforos, és a borsmenta mentolos illata kiválóan kiegészítik a citrus olajok illatát. Borsmenta, erdeifenyő, kajeput: egy légzéskönnyítő keverék. Hatékony a hurutos köhögésre, felsőlégúti panaszok esetén javasolt, javítja a légutak átjárhatóságát, és enyhíti a megfázást. Eukaliptusz, grapefruit: jótékonyan hat a közérzetre, energizál. Borsmenta, gyömbér, rozmaring: gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító, keringésfokozó, izomlazító hatású keverék. Citrom, ilang: harmonizáló keverék, az ilang-ilang nehéz virágillata tökéletesen harmonizál a friss citromillattal.