Thai masszázs

Thai masszázs

Általános információ

Indiából származik, az alternatív masszázs terápiák közé sorolható. Távol-keleti hagyományokon nyugvó ősi masszázsfajta. A thai masszázs száraz masszázsfajta, nem használnak sem olajat, sem krémet, a masszázst vékony ruhán keresztül végzik a földön vagy matracon. A masszázs során az akupunktúrás pontokat stimulálják pontnyomásos technikával.

A thai masszázsban az akupresszúra technika ötvöződik nyújtási, kimozgatási, kiropogtatási elemekkel.

A thai masszőrök kezük mellett könyöküket, térdüket és lábukat is használják. Az eredeti thai masszázs egy, másfél óra időtartamot vesz igénybe. Mivel hosszabb ideig tart, mint a hagyományos masszázs, ezért hatása is tovább tart. A masszást követően a masszírozott fizikailag és szellemileg is felfrissül, javul a keringése, aktivizálódnak az energiái. A thai masszázs nem az izmokat mozgatja meg, hanem az akupunktúrás pontok ingerlésével egyensúlyba hozza a test egyes elemeit. Rendszeres alkalmazása jó hatással van szív és érrendszeri problémákra, emésztő és mozgásszervi (izületi, gerinc problémák, hát-, derékfájás) betegségek megelőzésére, kezelésére, és nem utolsó sorban jó közérzetet biztosít.

Érdekességek

A kezelések sokáig templomokban történtek, inkább lelki gyakorlatnak tartották, mint fizikai kezelésnek. A thai masszázs szempontjából a Bankokban található Wat Pho templom még a mai napig fontos oktató és gyógyító helynek számít.