Parafinos kezelés

Parafinos kezelés

Általános információ

Sajnos manapság sok vegyszernek és környezeti hatásnak vagyunk kitéve. Legfőképpen a kezeink azok, amelyek ezeket a hatásokat elszenvedik. A parafinos kezelést főként a kiszáradt, kirepedezett, foltos kezek ápolására alkalmazzák.

A parafinos kezelés során először megmossák a kezelt személy kezét, majd következik a radírozás

Így megszabadul a kéz az elhalt hámsejtektől, és a bőr könnyebben felszívja a masszírozásnál használt krémet. A radírozás után a kezet felmelegített parafinba mártják, mely rátapad a bőrre, majd zacskót, és kesztyűt húznak a kezekre. Körülbelül 20 percig így pihentetik a kezet, melynek letelte után a kesztyűvel együtt a parafint is eltávolítják a kézről. Végül pedig bőrvédő krémmel bekenik. A pakolás során nem csak a bőr felületét kezeljük, hanem a hatóanyagok a bőr pólusain keresztül a mélyebb rétegekbe is felszívódnak, javítják a vérkeringést és a szövetekben az oxigénellátást.

Érdekességek

A parafin latin parum és affinis szavak összetételéből ered. Jelen lehet folyékony, légnemű és szilárd formában is. Tiszta formában, szilárd, színtelen, szagtalan, fehér anyag, viaszos tapintású, 47-64 °C között olvad.