Talpmasszázs

Talpmasszázs

Általános információ

A reflexzóna típusú masszázs elve, hogy a lábfejünkön, és főleg a talpunkon megtalálható akupresszúrás pontokon stimulálhatók, és befolyásolhatók a velük kapcsolatban, összeköttetésben lévő szervek, testrészek. A nyomásra érzékenyebb pontok általában szervi rendellenességre utalnak.

Hévíz talpmasszázs – lábunkban, talpunkon több ezer idegvégződés található.

Területén tükröződik az egész szervezet, mint egy mikrótérkép. A zónák függőlegesen (5 öv) és vízszintesen (3 öv) helyezkednek el.

A káros életmód, helytelen táplálkozás következtében a testben felhalmozódó salakanyagok hatására romlik a sejtek anyagcseréje, a szervrendszerek, szervek működése, energiablokádok alakulnak ki.

Az adott szervhez tartozó reflexzónában különböző göbök tapinthatók ki, melyek érzékenyek, sőt fájdalmasak is lehetnek. A talpmasszázs feladata ezen lerakódások elmasszírozása, és az öngyógyító folyamatok beindítása. Ezek mellett még erősíti az immunrendszert, és oldja a testi-lelki feszültséget is.

Érdekességek

Az alternatív masszázsok köré sorolt talpmasszázst Ázsiában már több mint ötezer éve alkalmazzák. A reflexzóna masszázs elsődlegesen a test öngyógyító erejét hivatott aktiválni, de emellett élénkítő és lazító hatással is rendelkezik.