Keszthely

Virtuális séta

3d Keszthely
Tegyen egy virtuális sétát Keszthelyen, kattintson ide!

Általános információ

Keszthely a „Balaton fővárosa”

Tourinform
+36-83-314-144

Taxi Keszthely
+36-20-419-4998
Gyors-Pontos-Olcsó
Taxi szolgáltatás 24 órában Keszthelyen, Hévízen és környékén.
Transferek:
Bécs, Budapest, Pozsony, Graz

transfer@taxikeszthely.hu
www.taxikeszthely.hu

Polgármesteri Hivatal
+36-83-505-500

Városi Kórház
+36-83-311-060

Mentők 107

Rendőrség
+36-83-312-234 (Segélyhívó: 107)

Tűzoltóság
+36-83-312-048 (Segélyhívó: 105)

Keszthely városa hogyan is üdvözölhetné szebben a látogatót, mint ezzel a varázslatos, ezerarcú Balatoni tájjal, mellyel szinte együtt él és lélegzik.

Keszthely az emlékek városa – aki töltötte már itt pihenését – akár évekkel ezelőtt – az tudja is ezt, és bizonyára jóleső érzéssel gondol rájuk; séta a part platánjai alatt, hajókirándulás a Csobáncon, vagy a diszkóhajó, vagy vacsora a Béke étteremben, egy koncert a szabadtérin, buli a pavilonsoron.

A Nyugat-Balaton ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a friss infókért!

De a távolabbi múlt emlékei is ránk köszönnek: a Monarchia korát idézik a 19. század végén épült két szálloda, a Balaton és a Hullám, valamint a tó egyetlen épségben megmaradt és eredeti állapotában helyreállított Szigetfürdője, amely a Városi Strandhoz tartozik. Keszthely három strandja közül ez az egyik legszebben kiépített. Gyönyörű környezetben található a Libás strand, amely mellett épült meg a város vitorláskikötője.

Keszthely látnivalói

Keszthely emellett rengeteg látnivalóval büszkélkedhet. A város jelképévé vált Festetics kastély, Magyarország harmadik legnagyobb és legszebben helyreállított kastélya, mely a nyári szezonban éjszaka is látogatható. Akár egy komolyzenei koncert a Tükörteremben vagy egy szabadtéri színházi előadás a park évszázados fái alatt méltó befejezése lehet a napnak.

A kastélytól a Fő térig húzódó Sétálóutca valamelyik hangulatos kávézójának teraszán egy jó erős fekete mellett jólesik gyönyörködni az ódon házakban. Programokban sincsen hiány. A Balaton Kongresszusi Központ és Színház rendezésében tavasztól őszig fesztiválok sorozata szórakoztatja a vendégeket, melyek egyik helyszíne gyakran a Sétálóutca. A színes forgatagot portréfestők, fagyi árusok, utcai zenészek és mindenféle csecsebecsét kínáló kézművesek egészítik ki.

Aki csendesebb szemlélődésre, elvonulásra vágyik, sétálhat a Helikon Park platánjai alatt, de a „múzeumok városa” a történelem, a művészetek kedvelőinek is tartogat látnivalót. A Balatoni Múzeumban a Balaton élővilága mellett a vidék római kori valamint néprajzi vonatkozásai kerülnek bemutatásra. A Georgikon Majormúzeum az agrárfőiskola és a környék mezőgazdaságának fejlődését eleveníti fel. A Babamúzeum népviseletes babái és a Panoptikum életnagyságú, híres embereket mintázó viaszfigurái is nagy érdeklődésre tartanak számot, a Csigaparlament pedig egy mindenkit vonzó attrakció. A legújabb látnivalók közt említhetjük meg a vasúttörténeti kiállítást, a rádió és tv múzeumot, vagy Szendrey Júlia felújított szülőházát– ezeket semmiképp ne hagyják ki!   Minden látogatónknak jó barangolást kívánunk – itt, az Interneten és a valódi városban is!

Képek Keszthelyről