Anticellulit kúra

Anticellulit kúra

Általános információ

Az anticellulit kúra célja, hogy megszabaduljunk, illetve csökkentsük a narancsbőrt. A cellulitisz megszüntetésére többféle módszert is alkalmazhatunk.

Érdekességek

Megelőzés, kezelés során sokat segít, ha folyadékkal méregtelenítjük a szervezetünket, kerüljük a zsíros ételeket, édességeket, és a túlzott alkoholfogyasztást.

A legtöbb ember, de főként a gyengébbik nemhez tartozók ádáz küzdelmet folytatnak a cellulitisszel.

Maga a cellulitisz – más néven narancsbőr– a bőr aljában és az irharétegben alakul ki. Már fiatal korban is kialakulhat, de nem csak a fenék és a combok, hanem a has és kar tájékon is a zsírszövet fokozott lerakódása miatt. A zsírszövetben lerakódó méreganyagok miatt a zsírsejtek megnövekednek, ezáltal romlik a vérellátás és a nyirokkeringés. De kialakulásának okai között szerepelnek a gének, a kevés folyadékfogyasztás, az anyagcsere, hormonzavar, valamint külső hatások, mint a mozgásszegény életmód, a helytelen táplálkozás is.

Cellulitmasszázs és -torna

A nyirok és vérkeringést fokozó kézi masszázssorán javul a cellulitiszes területek méreganyag-eltávolítása, a pangó szövetnedvek kiürülnek. A tornagyakorlatok pedig a zsírraktárak lebontását segítik és erősítik az izmokat a kényes területeken.

Testtekercselés/body wrapping

A testtekercseléssorán a kényes területeket zsírégető hatóanyagot tartalmazó krémmel kenik be. Majd speciális fóliába tekercselik. A kezelt személy a tekercsben körülbelül 35-40 percet tölt el. A kezelés hatására a bőr feszesebbé válik a narancsbőrös tünetek enyhülnek. Egy testtekercselős kúra alkalmával körülbelül 15 kezelés a hatásos.

Alakformáló krémek/gélek

A boltok polcain nap mint nap találkozhatunk ezekkel a kozmetikumokkal, melyek mind feszes, sima bőrt ígérnek a használat után.