Thalasso terápia

Általános információ

A thalasso görög eredetű szó a thalassa szóból származik, melynek jelentése tenger.
E terápia tehát a tenger gyógyító erejét használja fel.
Elsőként La Bonnadiere francia orvos használta tudatosan gyógyítás céljára a tenger erejét. Későbbiekben biológusok felfedezték, hogy a tengervíz hasonlít az emberi vérplazmához, illetve tele van jóddal és cinkkel, ami nélkülözhetetlen a test számára.
A thalasso kezelésekben fontos szerep jut az algáknak, mikro algáknak, gyakorlatilag a terápia alapját képezik. “A mikroalgák a legzseniálisabb teremtmények, melyeket a biológia e Földön létrehozott.” (Prof. Walter Trosch, Fraunhofer Kutató Intézet) Az algák/mikro algák hordozzák a legtöbb vitális anyagot. Táplálkozástani szempontból jótékony hatásait már rég felismerték.

Érdekességek

Az algák koncentrálják a tenger értékes kincseit, magnéziumot, vasat, cinket, szelént, jódot, vitaminokat, aminosavakat. Csökkentik a koleszterinszintet, probiotikus baktériumokat szaporítanak el, méregtelenítenek, védelmet nyújtanak a fizikai megerőltetéssel szemben, erősítik az immunrendszert, elősegíti a mentális kiegyensúlyozottságot, erősítik a hajat, körmöket, regenerálnak, fenn tartják a szervezet öngyógyító erejét. Bizonyos ionokat pedig képesek akár tíz százezerszeresére koncentrálni így egy kg alga annyi nyomelemet és ásványi anyagot tartalmazhat, mint tíz-százezer liter tengervíz.

Thalasso terápia – már az antik görögök is tisztában voltak a tenger jótékony hatásaival.

Felismerték, hogy a tengervízben való fürdés rendkívül jó kezelés a reumatikus panaszokra, és nyugtatólag hat az idegrendszeri panaszokra.

Már kis mennyiségű tengervíz is nagy mennyiségben tartalmaz ásványi sókat, nátrium-kloridot és nyomelemeket (réz, cink, szelén, kobalt), melyek erősítik az immunrendszert, kedvezően hatnak a bőrre és a nyálkahártyára.

A thalasso terápia részei

  • thalasso algapakolás,
  • thalasso iszappakolás,
  • thalasso fürdő,
  • thalasso masszázs,
  • body-whrapping,
  • mikrodermabrázió.

Thalasso algapakolás

A thalasso algapakolás során a test különböző részeit algakivonatokkal kezelik. Hatására javul a bőr szerkezete, feszesíti a bőrfelszínt, javul az anyagcsere, értékes ásványi anyagok jutnak a szervezetbe, antibakteriális hatással is rendelkezik.

Thalasso iszappakolás

Thalasso iszappakolás során tengeri iszapot használnak. A tengeri iszap főként vitalizáló ásványi anyagokat, kaolint és timföldet tartalmaz. Fertőtlenítik, tisztítják és megnyugtatják a bőrt. Három fajtáját alkalmazzák, az ásványi anyagokat pótló, fogyasztó és feszesítő iszappakolást.

Thalasso fürdő

A Thalasso fürdő hatására fokozódik az anyagcsere és a salaktalanítás. Magas vitamin nyomelem és ásványi anyag tartalma miatt revitalizál, hidratálja a bőrt és méregtelenít. A fürdő növeli a szövetekben az oxigénellátást, lazítja az izmokat és relaxáló hatású.

Thalasso masszázs

A Thalasso masszázs során a testet tengeri kivonatokat tartalmazó, ápoló, hidratáló krémmel kenik be, és lágyan átmasszírozzák. A bőrt látványosan lággyá és puhává varázsolja.

Body whrapping

A body whrapping módszer során a testet méregtelenítő anyagokkal átitatott vászonba tekerik be. Ez egy kompressziós kötési technika. Főként karcsúsító, feszesítő, méregtelenítő hatása van, emellett relaxál is.

Mikrodermabrázió

A mikrodermabrázió során egy speciális kezelőfej, sűrített levegő, vagy vákuum segítségével alumínium-oxid kristályokat áramoltat a bőr felett. A kristályok magukkal ragadják a bőrről az elhalt szarusejteket. Hatására csökkenek a ráncok, javul a bőr egyenletessége.