Tourinform iroda Vonyarcvashegyen

Általános információ
TOURINFORM VONYARCVASHEGY

Cím:
8314 Vonyarcvashegy, Kossuth u. 42.
Tel.:
+36 83/348-253,
Fax:
+36 83/548-021
Email: vonyarcvashegy@tourinform.hu
Nyitvatartás:(szezonális iroda június 15 – augusztus 31.)

A Tourinform iroda az adott település, térség “fogadószobája”. Az iroda munkatársai számára a fő feladatot a turisztikai információs tevékenység jelenti. A versenysemlegesség jegyében teljes körű, naprakész, átfogó turisztikai információkat szolgáltatnak szálláshelyekről, vendéglátóhelyekről, programokról, látnivalókról, közlekedésről, szolgáltatásokról egyrészt az előzetesen náluk érdeklődőknek, másrészt a már területükre érkezett turistáknak. Az irodák fontos szerepet töltenek be a turisztikai kereslet és kínálat közvetítésében, egymásra találásában, valamint a turisták igényeinek felmérésében. Az információ mellett az érdeklődők hozzájuthatnak ingyenes turisztikai kiadványokhoz – az irodák saját kiadványaik mellett terjesztik a nemzeti és regionális kiadványokat is – kiegészítő szolgáltatásként vásárolhatnak térképeket, útikönyveket, videókat, turisztikai kártyákat, képeslapokat, jegyeket válthatnak különféle rendezvényekre, lefoglalhatnak szálláshelyeket.

Az irodák másik alapfeladatát a meghatározott módon történő adatgyűjtés, adatfrissítés, adattovábbítás jelenti a Magyar Turizmus Rt. adatbankja számára. Az irodák által begyűjtött adatokból álló ONTIR turisztikai adatbázis képezi az információs rendszer alapját.

A magas szintű információszolgáltatáson, adatgyűjtésen, adatszolgáltatáson túl az irodák területi turisztikai marketing feladatokat is ellátnak. Szakmai kiállításokon, jelentősebb rendezvényeken, eseményeken képviselik területüket, ismertető kiadványokat, eseménynaptárokat, programfüzeteket, stb. állítanak össze és adnak ki.