Testkezelés, további wellness kezelések

Testkezelés

Általános információ

A wellness kezelések közé sorolható még a masszázsok és szauna fürdők mellet több kezelési forma is.

Érdekességek

Ha nem szeretnénk szállodában wellnesselni, otthon is könnyedén megteremthetjük a pihenéshez szükséges környezetet. Néhány gyertya a fürdőszobába, pár csepp méz, tej vagy illóolaj a kádba, kellemes zene, és máris úgy érezhetjük, mintha egy luxusszállodában lennénk.

A wellnessel szorosan összekapcsolódik a szépségápolás is, melynek hagyományai, egyidősek az emberiség történelmével.

A történelmi változásokkal együtt változtak a szépítkezés hagyományai, igényei is. Manapság egyre jobban érvényesül a természetes, bio kozmetikumokhoz való visszafordulás. De teret hódítanak mindemellett a távol-keleti, egzotikus filozófiák is. Jellemző még napjainkra, hogy az elektromosságot hívják segítségül a szépség ápolására.

Tudnunk kell, hogy „wellnesselni” nem passzív tevékenységet jelent, bizony időnként mozogni is kell. A kíméletesebb, kevésbé megerőltető mozgások kedvelői biztosan szívesen kipróbálnák az aquarobicot és a stretchinget. Mindkét mozgásforma ízületkímélő és izomfejlesztő, kellemes közérzetet biztosító gyakorlatokból áll.

Hogy bőrünket, testünket kényeztessük, jó segítséget nyújt az iszap, és az iszappal kombinált kezelések, pakolások terápiák. Az iszappakolás nem csak szépít, de hatóanyag tartalma miatt gyógyhatással is rendelkezik. Hatással van ízületeink működésére, élénkíti a vérkeringésünket, bőrünket selymessé varázsolja. Ha az iszappakolást, fango-t, parafinos kezelést vagy Thalasso terápiát egyszer kipróbáljuk biztosan nem bánjuk meg!

A fürdés fogalma is szorosan összekapcsolódik a wellnessel. Ehhez pedig mi más nyújtana nem kevés segítséget, mint a meleg víz, vagy tej. Hiszen a pezsgőfürdőben a feltörő víz lágyan masszírozza testünket, míg a Kleopátra fürdőben eltöltött idő bársonyosan simává, és feszessé teszi bőrünket.