Aktív programok

Aktív programok

Általános információ

Gyenesdiás nemcsak családbarát, de igazán aktív üdülőfalu, ahol a nyári vizes kalandokon kívül, akár egész évben (strandidőn kívül is) más-más élményteli programot választhatnak vendégeink. Keresse heti programajánlónkat a Tourinform irodában személyesen, érdeklődjön telefonon (tel: 83/511-790) vagy kérje emailben!

A Balaton a strandolás, fürdés mellett sportolási és aktív szórakozási lehetőségeket is kínál.

A Horgászegyesület csónakkikötőben csónakbérlési lehetőség várja a pecásokat.

A természetbarátok és a természetjáró turisták számára a Keszthelyi-hegység kínál kiváló lehetőségeket erdei gyalogtúrák szervezésére. Erdők, mezők, növényritkaságok, pihenőhelyek teszik vonzóvá a környéket a bakancsos turistáknak. Az aktív pihenést kedvelők nordic walking túrákat is tehetnek a jelzett turistautakon. Keressék a térség és a Keszthelyi-hegység részletes térképeit a Tourinform Gyenesdiás irodájában (Gyenesdiás, Hunyadi u. 2.).

A településen található Nagymezőn, az erdei kirándulóközpontban, a 3 szintes Festetics-kilátó és a Berzsenyi-kilátó, illetve erdei tornapálya várja a látogatókat. Innen indulnak a környék legszebb túraútvonalai is. Ajánljuk az egykori kőbánya, és a Vadlánlik megtekintését.

A Nagymező közeli Lőtér futóvadlövő-pályáin több alkalommal rendeztek már nemzetközi bajokságot. A futóvad- és koronglövő pályákon nyílt napokon minden érdeklődő kipróbálhatja az agyaggalamb lövészetet.

Kiépített kerékpárutakon – ajánljuk a Balatoni bringautat – vagy akár erdei utakon, ösvényeken kellemes kerékpártúrát, felfedezést tehet, de a Keszthelyi-hegységben kipróbálhatja fizikai teljesítőképességét is.

Az agyagedény készítés tudományát sajátíthatják el nemcsak a gyerekek, hanem a kíváncsi felnőttek is a Kerámiaház igen kedvelt korongozási programján. Csütörtökönként háziállatok etetésére és kecskefejésre invitáljuk a családokat a József Attila utcába.

Hűvösebb időben squash, bowling, vagy biliárd bajnokságokat is szervezhet családjával, barátaival, de kipróbálhatják a minigolfot is.

A Pásztorházban Kézműveskuckó működik, és szintén ebben az épületben megtekinthető avar kiállítás. Az idei évtől kicsit újragondolva, megújult tartalommal nyit ki A Darnay. Pince, rendezvénypajta és piknikkert.Változatos gasztronómiai és zenés programokkal vár mindenkit: borvacsorák, borkóstolók, főzőkurzusok, piknik és vidám műsorok.

2014. őszén nyitotta meg kapuját Gyenesdiáson, a Nyugat-Balaton családbarát üdülőfalujában a Bakonyerdő ZRt. Keszthelyi-hegység ökoturisztikai fejlesztéseinek utolsó állomásaként a Természet Háza Látogatóközpont, amely állandó kiállítótér  és bakancsos és kerékpáros túrák kiindulópontja is, de szerveznek vezetett holdfénytúrákat is.

Az állandó programkínálatot hagyományos rendezvények egészítik ki, többek között gasztronómiai, sport, kulturális, és egyéb programokkal. Szállásajánlatokért kattintson.

További információkért, részletes programajánlókért kérjük keressék a gyenesdiási Tourinform irodát, telefonon, e-mailben vagy személyesen.
Elérhetőség: Tourinform Gyenesdiás, Gyenesdiás Hunyadi u. 2., Tel: 83/511-790, gyenesdias@tourinform.hu