Szálláshely tulajdonosoknak

1. Szolgáltatások a tagság számára:

A Kft elsősorban térségmarketing munkával foglalkozik, ma már a vállalkozók zöme felismerte, hogy a marketingmunkának elsősorban térségi szinten van értelme, hiszen a turista élményeket keres, nem szolgáltatásokat.
1. Így térségi kiadványokat készít, mint invitatív kiadványok, szolgáltatói katalógusok, térképek, térségi programfüzetek. A szolgáltatói katalógusban csak tagsági viszony alapján lehet megjelenni, a katalógusokat garantált formában terjesztjük, ami azt jelenti, hogy a készítéssel egy időben ismert azon vásárok, rendezvények neve és száma, ahol garantáltan személyes terjesztjük.
2. Évente kb 40 turisztikai vásárok veszünk részt, ennek negyede történik belföldön. Nem egy katalógus elkészítése a nagyobb feladat és költség, hanem a kiadványok terjesztése. A tagsági viszonnyal rendelkező vállalkozások számára –térítés ellenében – részvételi lehetőséget biztosítunk a vásárokon is.
3. A Kft által működtetett weboldalon is csak a tagsági viszonnyal rendelkezők jelenhetnek meg, az alapinformációk megjelentetése ingyenes. Lassan elismert tény az is, hogy nem a weblap elkészítése, hanem a folyamatos optimalizálás, és kampány igazán komoly költség.
4. A tagsági viszonnyal rendelkező vállalkozások ígényelhetnek kiadványainkból (térképek, invitatív anyagok), amelyek által nemcsak az értékesítés válhat könnyebbé, hanem a turisták komfortérzetét is lehet fokozni.
5. A Kft évente tucatnyi study tourt szervez, amely szervezése során a tagsági viszonnyal rendelkező vállalkozások bemutathatják szolgáltatásaikat, de magához a tanulmányút lebonyolításához is az ő közreműködésüket vesszük igénybe.

2. Tagsági viszony létesítése

A Kft az elmúlt 9 év tapasztalata alapján ma már kizárólag a tagjainak nyújt szolgáltatásokat. Tagsági viszonyt kétféleképpen lehet szerezni a vállalkozásoknak: amely településen működik turisztikai egyesület, és a turisztikai egyesület tulajdonosa a Nyugat-Balatoni Turisztikai Kft-nek, ott az egyesület tagjai automatikusan – azaz külön tagdíj fizetése nélkül jogosultak a szolgáltatások igénybevételére. Jelenleg 7 egyesület: a keszthelyi, a hévízi, a gyenesdiási, a vonyarcvashegyi, a balatongyöröki, a zala völgyi, és a zalakarosi turisztikai egyesület tulajdonos a Kft-ben. Amely településen nem működik egyesület, vagy az egyesület nem tulajdonos a Kft-ben, a vállalkozások közvetlenül is igényelhetik a szolgáltatásokat, ún. külön alapdíj megfizetése után.

3. Tagdíjak, szolgáltatói díjak

Amennyiben egy vállalkozás valamely település turisztikai egyesületének tagja, és ott tagdíjat fizet, a Kft-ben külön díjat nem kell fizetnie, így nincs kétszeres tagdíjfizetés. Az önálló települési egyesületeknek önálló tagdíjrendszere van, a települési tagdíjak meghatározásában a Kft-nek nincs szerepe, sem befolyása. Amennyiben az adott vállalkozás nem tag egyetlen egyesületben sem, viszont szeretne a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda szolgáltatási rendszeréből vásárolni, azaz a közös térségi munkában részt venni, a közös értékesítés hatékonyságát kihasználni, annak ún vállalkozói alapdíjat kell fizetnie, mielőtt a szolgáltatásokat igényelhetné. Az alapdíj összege megegyezik a Keszthelyi Turisztikai Egyesület tagdíjával. Az alapdíj megfizetése után már hasonló jogokat élvezhet, mint az egyesületi tagok, azaz jogosult a díjmentes szogáltatások igénybevételére (pl weboldalon megjelenés), illetve szabadon vásárolhat a Kft által nyújtott szolgáltatásokból (kiadványokban történő megjelenés, térképek igénylése, turisztikai vásárok, study tourok, stb).

4. Miért érdemes?

Minden vállalkozás ismeri a saját marketingkeretét, és azzal is nagyjából tisztában van, mit tud abból megvalósítani. Hasonlítsa össze a költségeket, tehát ha önállóan lép a piacra, illetve ha a térség keretein belül, olcsóbb, ha önállóan próbálkozik? A megtakarítás számszerűsíthető. Van-e a vállalkozásának kerete arra, hogy térképeket, invitatív anyagot készítsen, hogy „élménybe ágyazva” kínálja szolgáltatásait? Elég attrakcióval rendelkezik az Ön települése, hogy önállóan odacsábítsa a turistát? Ismeri a település – sőt a térség – összes attrakcióját annyira, hogy tálalni tudja ezt leendő vendégeinek? VAN-E ELÉG PÉNZE MARKETINGRE?

Amennyiben a fenti 5 kérdésből legalább 3-ra nemleges a válasza, Önnek tagjaink közt a helye. Keresse személyes megbeszélés céljából a településen működő turisztikai egyesületeket, vagy közvetlenül irodánkat. Időpont egyeztetés:
tel: 06 30 / 267-6090, e-mail: keszthely@tourinform.hu