Híreink

Gasztroélmények, programokkal fűszerezve Vonyarcvashegyen

Vonyarcvashegy életében fontos a természeti és kulturális öröksége, mely napjainkban legnépszerűbb formájában a különböző gasztronómiai fesztiválokon, műsoros rendezvényeken jelenik meg 2017 nyarán is.

27779369703_61cc739412_k

A finom házi sörök és házi ízek kedvelői sem maradnak fesztivál nélkül Vonyarcvashegyen. Számukra június 30. – július 2. között rendeznek fergetegesnek ígérkező programsorozatot, benne a Republic együttes és az AB/CD zenekar koncertjeivel.

A szőlőtermelés hagyománya egyrészt a július 26-30. között megrendezésre kerülő Vonyarci Boros Forgatagon található, ahol a zamatos borok és finom falatok mellett többek között a Holdviola együttes, a Kelemen Kabátban zenekar és az Ocho Macho koncertje is várja majd a vendégeket.

Augusztus 17-20. között a Bor- és Csemegeszőlő fesztivál biztosítja a rendezvényre látogatók számára a borozgatás lehetőségét, melyhez az egyik kulturális csemege az Ismerős Arcok zenekar koncertje lesz. Augusztus 20-án pedig a Makám együttes várja a közönséget.

Az itt élő emberek számára a halászat is biztos megélhetési forrást jelentett. Így fontos ünnep augusztusban a 40 halász emléknapja, melynek igazi fénypontja most is a tűzijáték lesz, valamint az augusztus 24-26. között megrendezésre kerülő Ponty így jó! – Vonyarcvashegyi Pontyfesztivál, ahol a Táncoló Fekete Lakkcipők – Komár László emlékzenekar koncertje is a halsütő program része lesz.

Programjaikat más műfajok képviselői is színesítik.  A klasszikus zene szerelmeseinek a Szent Mihály-dombi Zenei Esték keretében kínálnak színes koncertpalettát.

Vonyarcvashegy kulturális büszkesége az itthon és külföldön egyaránt közkedvelt Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar, mely a Vonyarcvashegy mazsorett csoporttal több koncertet is ad a fesztiválok keretében. Június 30.-július 2. között a fúvószene kedvelőit zenekari fesztivállal örvendeztetik meg.

Vonyarcvashegy Önt is várja igazi vonyarcvashegyi vendégszeretettel!

Részletes programok a honlapon találhatók!

https://vonyarcvashegy.hu/programok

Facebook: facebook.com/vonyarcvashegy.a.balatoni.nyar

Nyarat idéző tömeg a Vonyarcvashegyi Lido Strandon

Január utolsó két hétvégéje tökéletes alkalom volt mindazok számára, akik a Balaton adta korcsolyázási lehetőséget nem akarták kihagyni. Mindkét hétvégére készült a Vonyarcvashegyi Turisztikai Egyesület programokkal – gondoltak kicsikre-nagyokra. Az időjárási viszonyokat kihasználva megrendezték két alkalommal a Jégszobrász Művésztelepet is, Major Lajos vezetésével.
Készültek különféle alkotások, melyeket mindenki saját elképzelése szerint, szabadon faragott. Megtalálható volt házörző kutya, két balatoni hal: harcsa és csuka, továbbá készült főnix is. A korábban kifaragott jégszobrokat kiállították a Lido Strandon, ahol bárki megtekinthette őket.

31751150944_982d4fa3b8_z

A befagyott tavat korcsolyázók lepték el, a hideg idő ellenére közel annyian voltak a vonyarcvashegyi Lido Strandon, mint a meleg nyári napokon. A Vonyarcvashegyi Vízisport Egyesület szervezésében ügyességi játékok várták az érdeklődőket, többek között jégkorong, szlalomverseny, valamint megrendezésre került a Limbó verseny is.

A Település Üzemeltetési Csoport munkatársai láncfűrésszel körbevágták a 22-23 cm vastagságú jeget, melynek szélére egy csónakmotort erősítettek, ami a körhintát hajtotta. A jégkörhinta 24 m átmérőjű volt, mely mindenki tetszését elnyerte.
A jég olyan attrakcióvá válhatna idővel, mely a Balatonhoz hozza a vendégeket.

Fókuszban a balneológia: Új egészségturisztikai terméket fejlesztettek

Off to Spas EU logóOFF to SPAS konferencia és workshop Hévízen
2016. november 18-20.

125 éves Magyar Balneológiai Egyesület Jubileumi Nagygyűlésének keretében, 2016. november 18-20. között került megrendezésre az OFF to SPAS projektzáró konferenciája és szakmai workshopja Hévízen.

A résztvevők a program során részletes tájékoztatást kaptak a nemzetközi projekt eredményeiről, valamint megismerhettek olyan európai szintű szervezeteket, mint a European Spa Association, a European Network for Accessible Tourism, a Transylvania Balneoturisztikai Klaszter, az ISTO Europe és a EuropeSpa med & wellness szervezet.

Bővebben: Fókuszban a balneológia: Új egészségturisztikai terméket fejlesztettek

Hogy kerül Hévíz és Hajdúszoboszló a Lánchíd lábához?

Hallott már a Duna-parton állomásozó Mobil Szaunáról? Most még inkább érdemes felkeresni! A két fürdőváros jóvoltából február 9-15. között a Valyo Mobil Szaunából nemcsak Budapestet csodálhatja meg, hanem hajdúszoboszlói és hévízi meglepetések és kedvezményes ajánlatok is várják, sőt egy wellness pihenést is nyerhet!

Lepje meg kedvesét egy felejthetetlen Valentin napi élménnyel, vagy bérelje ki barátaival a szaunát, és nyerjen! DSC_6753Fotó: Nagy Tomi

Bővebben: Hogy kerül Hévíz és Hajdúszoboszló a Lánchíd lábához?

1 / 212