<div><h3>Gyenesdiás</h3><p><strong>Nagymező</strong> - A Keszthelyi-hegység nemcsak a túrázni vágyóknak kínál kellemes órákat, az erdei kirándulóközpont is változatos programokra csábít: szalonnasütés, tornapálya...</p></div> <div><h3>Gyenesdiás</h3><p><strong>Garantált programok</strong> - Állandó programjaink között tavasztól őszig válogathat kedvére: korongozás, lövészet, állatfarm látogatás, vitorlázás </p></div> <div><h3>Gyenesdiás</h3><p><strong>Diási Játékstrand</strong> - Családbarát szolgáltatásokkal, programokkal várjuk a kicsiket és nagyokat, hogy élményteli napokat tölthessenek a Nyugat-Balaton üdülőfalujában</p></div> <div><h3>Gyenesdiás</h3><p><strong>Programok 2014</strong> - Hagyományos rendezvényeink között gasztronómiai fesztiválok, folklór programok, sport rendezvények, kulturális- és gyerekprogramok, zenés mulatságok szerepelnek</p></div>

Gyenesdiás

Általános információ

Tourinform Gyenesdiás: 83/511-790
Polgármesteri Hivatal: 83/312-737
Orvosi rendelő: 83/316-823
Fogászat: 83/316-429, 83/314-593
Gyógyszertár: 83/516-010
Klubkönyvtár: 83/314-507

Érdekességek

Gyenesdiáson a fürdőéletnek több mint 100 éves múltja van. 1905-ben és 1907-ben a helyi fürdőegyesületeknek köszönhetően strandok épültek, mely megalapozta a település turizmusát, ami napjainkban is meghatározó a község életében.

Letölthető dokumentumok:Gyenesdiás katalógus

“A Nyugat-Balaton családbarát üdülőfaluja”

Gyenesdiás a Balaton nyugati csücskében, a Keszthelyi-hegység lábánál fekszik Keszthely és Hévíz szomszédságában.

A családbarát üdülőfalu balatoni strandjaival, változatos aktív programkínálatával, hagyományos rendezvényeivel, színvonalas és kedvező szállásaival, vendégszeretetével kedvező nyaralási lehetőséget kínál.

Strandok Gyenesdiáson

Gyenesdiás strand
Gyenesdiáson két balatoni strand várja a strandolni vágyókat. A Diási Játékstrand családbarát szolgáltatásaival, szórakoztató animációs programjaival, a Balaton egyik legkedveltebb strandja, míg a Gyenesi Lidóstrand elsősorban a kisgyermekes családok kedvence.

Gyenesi programlehetőségek

Gyenesdiás számtalan programlehetőséget is kínál a fürdés és a strandolás mellett: a Horgászegyesület csónakkikötőiben a horgászat feltételei adottak.

A Keszthelyi-hegység koszorújában fekvő üdülőfaluban a természetkedvelők is számtalan aktív programlehetőséget találnak. Gyalog, vagy kerékpáron kellemes túrát tehet a Nyugat-Balaton régióban, de a településen egyedülálló lőtéren bárki kipróbálhatja akár az agyaggalamb-lövészetet. A látogatóközpontban a Keszthelyi-hegység élővilágával, természeti értékeivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A kiállítás mellett tematikus programok, és rendszeresen vezetett gyalogtúrák várják a természetkedvelőket.

Az állandó programok között kora tavasztól késő őszig szerepelnek kézműves, ismeretterjesztő és sport programok, nyáron pedig strandi animációs programok is – kicsiknek és nagyoknak, vagy együtt az egész családnak. Itt senki nem fog unatkozni! Újdonságok és aktualitások hétről hétre a közösségi oldalunkon olvashatók.

Gyenesdiás hagyományos rendezvényei

Gyenesdiás hagyományos rendezvényei – mint a Rügyfakadás-Tavaszünnep, a Keszegfesztivál, a Bornapok, a Községházi zenés esték, a Korzó Estek, a Festetics Vágta, a Szüreti Vigasságok és az Adventi gesztenyesütés és karácsonyi vásár-, egyaránt kellemes szórakozási lehetőséget kínálnak. A kulturális és sportprogramok mellett a gasztronómia élvezete nyújt felejthetetlen élményt nemcsak az ínyenceknek. Az ideérkezőket a vendégszerető helyiek színvonalas szálláshelyekkel várják, úgy mint fizetővendég-szobák, apartmanok, panziók, kempingek vagy a település 4 csillagos szállodája.

A Nyugat-Balaton ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a friss infókért!

Képek Gyenesdiásról