Jeges, mézes, tengeri sós, gyógyvizes felöntések

Jeges, mézes, tengeri sós, gyógyvizes felöntések

Általános információ

A szauna felöntés A szauna felöntés egy 8-15 percig tartó szertartás, rituálé. A felöntéseket szaunamester végzi. A felöntés során a szauna mester zászlóval, törülközővel tereli a levegő útját, így fokozva a vendégek izzadását, közben pedig aromákat locsol a kályhára. A felöntés hatására fokozódik a forróság, erősödik az izzadás, és kellemes érzetet kelt. A felöntések 20 %-kal megnövelik a méreganyagok távozását.

Érdekességek

Az említettek mellett végeznek még sörös, vitaminos és orosz felöntéseket is. Németországban és Ausztriában már régóta működnek, hazánkban még csak az utóbbi időben vált ismertté a szauna mesterek munkája.

Jeges felöntés

A jeges felöntésfelfrissítő és vérkeringés serkentő hatású. Illatanyag-mentes, illetve azzal ellátott jeget használnak a felöntéshez. A felöntés alatt keveredik a jég és a szauna forró levegője.

Mézes felöntés

Mézes felöntésalkalmával egy rövid idejű elő-szaunázást követően a vendégek mézzel kenik be magukat. A szaunázás végére a méz teljesen felszívódik. Nyugtatja és puhítja a bőrt, elősegíti az anyagcseréjét. A méz jó hatással van a hajra is, selymessé, fényessé és erős tartásúvá varázsolja.

Tengeri sós felöntés

A tengeri sós felöntésalatt a szaunázók tengeri sóval dörzsölik be testüket, melynek hatására a szaunázás alatt megszabadulnak az elhalt hámsejtektől.

Gyógyvizes felöntés

Gyógyvizes felöntés során a felöntéseket gyógyvízzel végzik. A meleg hatására a gyógyvíz hatóanyagai felerősödnek és így fokozottabb hatás érhető el velük.