Yumeiho

Yumeiho

Általános információ

A yumeiho eredete egészen a Shaolin-iskoláig vezet vissza. Későbbi kidolgozása, fejlődése Massayuki tokiói professzor nevéhez fűződik. A professzor szerint ha a test szimmetrikus akkor vér és energiakeringése megfelelő, izmai kötőszövetei pedig lazák. Ha a szimmetria, egyensúly felborul, a testben mozgásszervi problémák és belső szervi eltérések is kialakulhatnak. A yumeiho gyógyító, egészségmegőrző ereje a meridiánokban keringő energiák kiegyensúlyozásában, izmok lazításában, és a szimmetria helyreállításában rejlik.

A yumeiho három távol-keleti masszázstechnikát vegyít:

  • masszázst,
  • akupresszúrát,
  • manuálterápiát.

A masszázs során az izmokat fellazítják, ami javítja a vérkeringést, nyirokkeringést és anyagcserét. Az akupresszúrás pontok ingerlése feloldja az energiablokádokat. A manuálterápiásfogásokkal pedig helyükre igazítják az ízületeket. A yumeiho masszázs időtartama 45-60 perc, mely alatt a masszőr végigmasszírozza az egész testet. A kezelést ruhában, a padlóra terített gumiszőnyegen végzik. Száz alapfogása mellett kiegészül betegségtől függően még két, háromszáz manuálterápiás elemmel. A yumeiho masszázs betegségek széles skálájának kezelésére alkalmazzák. Kifejezetten jó hatással van ízületi-, reumatikus- és izombántalmakra, gerincbetegségekre, mozgásszervi problémákra, idegbecsípődésre, hát-, váll-, derék-, lábfájdalmakra, egyes fejfájásokra, valamint tartási hibák megelőzésére, kijavítására.

Érdekességek

A yumeiho masszázst eredetileg a shaolini harcművészek testi-lelki teljesítőképességének javítására, fokozására használták. A módszert hazánkban 1990-től alkalmazzák, akkor látogatott hozzánk Massayuki professzor és tartotta meg első tanfolyamát.