Prevenció, medical wellness

Prevenció, medical wellness

Általános információ

Cél a megelőzés Egyénre szabott Napi életvitelbe beépíthető Életmódot takar Komplex kezelések

Érdekességek

A medical wellness az orvos szakma és az egészségturizmus találkozásával jött létre. Ötvözi a szakmai orvosi felügyeletet és a wellnessben található relaxációt, feltöltődést és megszépülést.

Hévíz – az egészségtudatos életmód terjedésével felértékelődött az egészség megőrzésének szerepe.

A prevenció megelőzést jelent. Mindig hatásosabb egy adott betegség kialakulásának a megelőzése, mint a kezelése. A napi rohanó világban az emberek arra törekednek, hogy megőrizzék mozgásképességüket, egészségüket, munkaképességüket, és erre a célra is kiválóan alkalmazható a hévízi kúra.

Prevenció típusai

  • primér (elsődleges prevenció): ne legyünk betegek; sportolás, védőoltás, káros szenvedélyek elhagyása, táplálkozás, szauna
  • szekunder (másodlagos prevenció): a gyógyítás, a szövődmények megelőzése
  • tercier (harmadlagos prevenció): rehabilitáció, amikor már kialakult a betegség és visszafordíthatatlan fogyatékosság keletkezett, és próbálják korrigálni, hogy az a beteg számára ne okozzon beilleszkedési gondokat

Prevenció célja

A prevenció céljaaz egészséges életmód elérése, valamint a betegségek kialakulásának csökkentése. Orvosi vizsgálatot követően, személyre szabott kezeléseket és életmód tanácsokat kap a vendég, amiket a kúra után a mindennapjaiba is be tud építeni (pl.: diéta, gyógytorna).

Medical wellness

A medical wellness szakorvosi felügyelet mellett zajló kúrát jelent, aminek középpontjában az ember áll. Abban is eltér a hagyományos orvoslástól, hogy megelőző, preventív jellegű, személyre szabott kezeléseket tartalmaz. Középpontjában a stressz kezelés és oldás, valamint a mindennapokra átvihető harmonikus életmód kialakítása állnak. A „wellness-nyaralás” megkezdésekor elsődleges a test egészségi állapotának felmérése, amelyre számos vizsgálati módszert fejlesztettek ki. Egyre inkább elterjedt Európa szerte, ebből kifolyólag a medical wellness kezeléseket egyes egészségpénztárak már finanszírozzák.