Beutalási lehetőségek

Beutalási lehetőségek

Betegfelvételi iroda elérhetőségei:

Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház non-profit Kft.

Betegfelvétel

Cím: 8380-Hévíz, Dr. Schulhof Vilmos sétány 1.
Tel: 83/ 501-700 / 331 mellék (hétfő-péntek 07.30 – 14.30 óra)
Fax: 83/ 342-832
E-mail: felvbiz@spaheviz.hu

Érdekességek

A Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórházban fekvő- és járóbeteg ellátás is zajlik. A kezeléseket OEP finanszírozással, vagy anélkül is igénybe lehet venni. A Reumakórház mellett számos gyógyszállodában is szakorvosi vizsgálatok és gyógykúrák folynak.

Beutalási folyamat Hévízen

  • A beteg háziorvos illetve szakorvos által véleményezett beutalóját el kell küldeni a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház np. Kft. betegfelvételi irodájának.
  • Ezt követően a gyógyintézet felvételi bizottsága dönt a beteg felvételéről, majd értesíti a beteget a felvételről.
  • Amennyiben a kérelmet elfogadják, az értesítő levéllel együtt megkapott nyilatkozatot ki kell töltenie a betegnek és vissza kell küldenie a gyógyintézmény címére. Ez alapján előjegyzésbe kerül a beutalás.
  • A várakozási idő hozzávetőlegesen 1 év, ami alól kivétel a frissen műtött betegek felvétele, akik maximum 3 hónapos várakozási idővel számolhatnak
  • Kezelések kiírásával – szabad kapacitás függvényében – a fekvőbeteg osztályokon lehetőség van „szállodai jellegű” szolgáltatások igénybevételére, meghatározott térítési díj megfizetésével. Ilyenkor, mivel nem OEP finanszírozott fekvőbetegként veszik fel a beteget, a bekerülési ideje rövidebb. A “szállodai jellegű” szolgáltatás igénybevételének térítési díja 8000 Ft naponta.
  • Kezeléseit járó betegként veszi igénybe, amelyhez háziorvosi beutaló szükséges. Így a gyógyfürdő szolgáltatásokért csak kiegészítő díjat kell fizetnie az érvényben lévő árak szerint.