Gyógyfürdők és a Zala Völgye

Általános információ

Fórum üzletház Biciklis Bolt
8360 Keszthely, Rákóczi utca,
tel.: +36-83-318-773,
+36-30-947-0619

Green Zone Kerékpár kölcsönző
8360 Keszthely, Rákóczi utca 15.
Tel.: +36-83-315-463

Bringatanya
8315 Gyenesdiás
Madách Imre utca 45.
E-mail: bringatanya@gmail.com

Bíró Tours
8314 Vonyarcvashegy
Petőfi Sándor utca 2.
Tel.: +36-83-348-936

Kerékpárbarát szálláshelyek

Keszthely-Hévíz-Nemesbük-Kehidakustány-Zalacsány-Zalaapáti-Alsópáhok-Keszthely

A Keszthelyt és Hévízt összekötő kerékpárút a tavat ölelő őslápon keresztül vezet, melyet hatalmas mocsári citrusok és fűzessek szegélyeznek. Hévíz legértékesebb látnivalója a kis kitérővel elérhető árpád-kori templom.

A hűvösebb reggeleken ködpárába burkolózik, ha van időnk, felüdülésként mártózzunk egyet a vízben. Nemesbük érdekessége a falut átszelő patak feletti kétlyukú híd.

A falu után néhány kilométerre kanyarodjunk Zala völgye felé, a nehéz emelkedők után egészen a folyópartig lehet gurulni. Kehidakustányban feltétlen látogassuk meg az élményfürdőt. A visszaút Zalacsányig kerékpárúton vezet.

Aki kihagyta a termálvizet, csobbanhat a zalacsányi tóban.

Innen a hazaút mellékutakon halad Zalaapátiba, majd egy kevésbé látványos, kissé forgalmasabb közúton Alsópáhokon át Keszthelyre.

Keszthely-Hévíz-Zalaköveskút-Zalaszentlászló-Zalaszentgrót-Kehidakustány-Zalacsány-Zalaapáti-Keszthely

Az edzettebbek kibővíthetik a túrát észak felé: Nemesbük után továbbhaladunk Zalaköveskút-Zalaszentlászló irányába. A zalaszentgróti termálfürdőben akár egy rövid pihentető csobbanásra is megállhatunk.

A Zala túlsó partján mellékúton haladunk Kehida felé. Útközben mindenképp érdemes betérni Kallósdra, ahol a temetői kerektemplom egyedülálló a maga nemében. Kehidától a már ismertetett útvonalon lehet hazakerekezni.