Fallabda, bowling, biliárd

Fallabda, bowling, biliárd

Sportház:
Cím: 8315 Gyenesdiás, Kossuth u. 89.
Tel./Fax: 06/83/510-330
Mobil: 06/30/377-6543
E-mail: info@sporthaz.com
Web: www.sporthaz.com
Nyitvatartás: Minden nap 8-22-ig

Fallabda

A fallabda vagy squashegyre népszerűbb játék Magyarországon is. A Nyugat-Balatoni térségben a gyenesdiási Sportház kínál lehetőséget erre a nagyszerű testmozgásra. Ha már a hely megvan, már csak a kényelmes ruhát, cipőt, a teniszütőhöz hasonló squash ütőt, és a gumilabdát kell magunkhoz venni! A játékot ketten vagy négyen játsszák az erre kialakított fedett sportpályán. Ne felejtsünk el bemelegíteni, és nem csak a testi épségünk miatt, de a labda bemelegedése érdekében is fontos!

Bowling

A tekéhez hasonlatos játék. Fabábúkat kell ledönteni egy nehéz golyóval, melyen az ujjaknak három lyuk van kialakítva. A játékhoz speciális cipő dukál, amit a pályáknál lehet kölcsönözni. Amerikai filmekben gyakori szereplő, valamint Frédi és Béni is ezt a hobbyt űzte!

Biliárd

A biliárd odafigyelést igénylő úri sport! Ezzel szemben Magyarországon a kocsmák adnak legtöbbször helyszínt e nemes játékhoz. A Nyugat-Balatonnál kulturált környezet biztosít a keszthelyi Hotel*** Ovit és a gyenesdiási Sportház. A biliárdnak három fajtája van: a pool, a snooker és a karambol. A legismertebb játék a pool, melynek három alfaja közül a nyolcas játék rendelkezik a legtöbb rajongóval. A játékszabály a következő:

  • Helyezzük el a golyókat a háromszögbe a következő módon: a háromszög egyik szélén a csíkos, a másikon a teli golyók, a harmadik sarokban az egyes golyó, középen a fekete helyezkedjen el.
  • Aki először elrak egy golyót, azé az a fajta, amelyiket eltette (csíkos vagy teli). A másik játékosé a másik.
  • A játék lényege ez után, hogy a saját golyóinkat, megelőzve a másik játékost, eltegyük.
  • Ha elfogytak a saját golyóink, a cél a fekete golyó. Ennél előre be kell jelenteni, hogy melyik lyukba kívánjuk belökni.
  • Ha sikerül abba, ahova mondtuk, mi nyertünk. Ha másik lyukba kerül, a másik játékos a győztes.

Kerekedjünk fel hát, és tegyük próbára ügyességünket és koncentrációs képességünket!