<div><h3>Gyenesdiás</h3><p><strong>Nagymező</strong> - A Keszthelyi-hegység nemcsak a túrázni vágyóknak kínál kellemes órákat, az erdei kirándulóközpont is változatos programokra csábít: szalonnasütés, tornapálya...</p></div>

<div><h3>Gyenesdiás</h3><p><strong>Garantált programok</strong> - Állandó programjaink között tavasztól őszig válogathat kedvére: korongozás, lövészet, állatfarm látogatás, vitorlázás </p></div>

<div><h3>Gyenesdiás</h3><p><strong>Diási Játékstrand</strong> - Családbarát szolgáltatásokkal, programokkal várjuk a kicsiket és nagyokat, hogy élményteli napokat tölthessenek a Nyugat-Balaton üdülőfalujában</p></div>

<div><h3>Gyenesdiás</h3><p><strong>Programok 2014</strong> - Hagyományos rendezvényeink között gasztronómiai fesztiválok, folklór programok, sport rendezvények, kulturális- és gyerekprogramok, zenés mulatságok szerepelnek</p></div>

Gyenesdiás

Általános információ

Tourinform Gyenesdiás: 83/511-790
Polgármesteri Hivatal: 83/312-737
Orvosi rendelő: 83/316-823
Fogászat: 83/316-429, 83/314-593
Gyógyszertár: 83/516-010
Klubkönyvtár: 83/314-507

Érdekességek

Gyenesdiáson a fürdőéletnek több mint 100 éves múltja van. 1905-ben és 1907-ben a helyi fürdőegyesületeknek köszönhetően strandok épültek, mely megalapozta a település turizmusát, ami napjainkban is meghatározó a község életében.

“A Nyugat-Balaton családbarát üdülőfaluja”

Gyenesdiás a Balaton nyugati csücskében, a Keszthelyi-hegység lábánál fekszik Keszthely és Hévíz szomszédságában.

A családbarát üdülőfalu balatoni strandjaival, változatos aktív programkínálatával, hagyományos rendezvényeivel, színvonalas és kedvező szállásaival, vendégszeretetével kedvező nyaralási lehetőséget kínál.

Strandok Gyenesdiáson

Gyenesdiás strand
Gyenesdiáson két balatoni strand várja a strandolni vágyókat. A Diási játékstrand családbarát szolgáltatásaival, szórakoztató animációs programjaival, a Balaton egyik legkedveltebb strandja, míg a Gyenesi Lidóstrandelsősorban a kisgyermekes családok kedvence.

Gyenesi programlehetőségek

Gyenesdiás számtalan programlehetőséget is kínál a fürdés, és a strandolás mellett : a Yacht Egylet vitorláskikötőjéből vitorlázni, sétahajózni indulhatnak a vízre vágyók felejthetetlen balatoni élményekért, míg a Horgászegyesület csónakkikötőiben a horgászat feltételei adottak.

A Keszthelyi-hegység koszorújában fekvő üdülőfaluban a természetkedvelők is számtalan aktív programlehetőséget találnak. Gyalog, kerékpáron, vagy lóháton kellemes túrát tehet a Nyugat-Balaton régióban, de a településen egyedülálló lőtéren bárki kipróbálhatja akár a vadászfegyvereket.

Az állandó programok között továbbá kézműves programok, sport programok, offroad túrák, strandi animációs programok egész nyáron kicsiknek és nagyoknak, vagy együtt az egész családnak.

Gyenesdiás hagyományos rendezvényei

Gyenes hagyományos rendezvényei – mint a Rügyfakadás-Tavaszünnep, Pünkösdi Szezonnyitó, Bornapok, Községház esték, Szent Ilona búcsú, Szüreti Vigasságok-, egyaránt kellemes szórakozási lehetőséget kínálnak. A kulturális és sportprogramok mellett a gasztronómia élvezete nyújt felejthetetlen élményt nemcsak az ínyenceknek. Az ideérkezőket a vendégszerető helyiek fizetővendég-szobákba, színvonalas apartmanokba, panziókba, hotelbe, vagy akár kempingekbe várják.

A Nyugat-Balaton ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a friss infókért!

Képek Gyenesdiásról