Gyenesdiás

Große Wiese - Das Keszthelyer Gebirge bietet nicht nur für Wanderer erfrischende Stunden, sondern auch die Aussichtstürme, der Trimm-Dich-Pfad, der Spielplatz und vieles mehr machen die Große Wiese anziehend

slide 13

Gyenesdiás

Garantierte tägliche Programme - Vom Frühling bis Herbst fällt es allen leicht, die passende Aktivität zu finden: Töpfern, Sportschießen, Tierfarm-Besuch, Segeln und vieles mehr

slide 14

Gyenesdiás

Beaches - Unsere Strandbäder am Balaton mit familienfreundlichen Dienstleistungen und amüsanten Programmen erwarten die Kleinen und Großen, damit sie bei uns erlebnisreiche Tage verbringen können

slide 15

Gyenesdiás

Veranstaltungen - Zu den Veranstaltungs-Highlights gehören gastronomische Festivals, Folkloreprogramme, Sportveranstaltungen, kulturelle und Kinderprogramme – Informieren Sie sich über die Details im örtlichen Tourinform Büro

slide 16

Gyenesdiás

Általános információ

Tourinform Gyenesdiás: 83/511-790
Polgármesteri Hivatal: 83/312-737
Orvosi rendelő: 83/316-823
Fogászat: 83/316-429, 83/314-593
Gyógyszertár: 83/516-010
Klubkönyvtár: 83/314-507

Érdekességek

Gyenesdiáson a fürdőéletnek több mint 100 éves múltja van. 1905-ben és 1907-ben a helyi fürdőegyesületeknek köszönhetően strandok épültek, mely megalapozta a település turizmusát, ami napjainkban is meghatározó a község életében.

Letölthető dokumentumok: Gyenesdiás prospektus

„A Nyugat-Balaton családbarát üdülőfaluja“

Gyenesdiás a Balaton nyugati csücskében, a Keszthelyi-hegység lábánál fekszik Keszthely és Hévíz szomszédságában.

A családbarát üdülőfalu balatoni strandjaival, változatos aktív programkínálatával, hagyományos rendezvényeivel, színvonalas és kedvező szállásaival, vendégszeretetével kedvező nyaralási lehetőséget kínál.

Strandok Gyenesdiáson

Gyenesdiás strand
Gyenesdiáson két balatoni strand várja a strandolni vágyókat. A Diási Játékstrand családbarát szolgáltatásaival, szórakoztató animációs programjaival, a Balaton egyik legkedveltebb strandja, míg a Gyenesi Lidóstrand elsősorban a kisgyermekes családok kedvence.

Gyenesi programlehetőségek

Gyenesdiás számtalan programlehetőséget is kínál a fürdés és a strandolás mellett: a Yacht Egylet vitorláskikötőjéből vitorlázni, sétahajózni indulhatnak a vízre vágyók felejthetetlen balatoni élményekért, míg a Horgászegyesület csónakkikötőiben a horgászat feltételei adottak.

A Keszthelyi-hegység koszorújában fekvő üdülőfaluban a természetkedvelők is számtalan aktív programlehetőséget találnak. Gyalog, kerékpáron, vagy lóháton kellemes túrát tehet a Nyugat-Balaton régióban, de a településen egyedülálló lőtéren bárki kipróbálhatja akár az agyaggalamb-lövészetet. A nemrég megnyílt látogatóközpontban a Keszthelyi-hegység élővilágával, természeti értékeivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A kiállítás mellett tematikus programok, és rendszeresen vezetett gyalogtúrák várják a természetkedvelőket.

Az állandó programok között kora tavasztól késő őszig szerepelnek kézműves, ismeretterjesztő és sport programok, nyáron pedig strandi animációs programok is – kicsiknek és nagyoknak, vagy együtt az egész családnak. Itt senki nem fog unatkozni! Újdonságok és aktualitások hétről hétre a közösségi oldalunkon olvashatók.

Gyenesdiás hagyományos rendezvényei

Gyenesdiás hagyományos rendezvényei – mint a Rügyfakadás-Tavaszünnep, Keszegfesztivál, Bornapok, Községházi zenés esték, Festetics Vágta, Szüreti Vigasságok és az Adventi gesztenyesütés és karácsonyi vásár-, egyaránt kellemes szórakozási lehetőséget kínálnak. A kulturális és sportprogramok mellett a gasztronómia élvezete nyújt felejthetetlen élményt nemcsak az ínyenceknek. Az ideérkezőket a vendégszerető helyiek színvonalas szálláshelyekkel várják, úgy mint fizetővendég-szobák, apartmanok, panziók, kempingek vagy a település 4 csillagos szállodája.

A Nyugat-Balaton ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a friss infókért!

Képek Gyenesdiásról