Aktív programok

Aktív programok

Általános információ

Gyenesdiás nemcsak családbarát, de igazán aktív üdülőfalu, ahol a nyári vizes kalandokon kívül, akár egész évben (strandidőn kívül is) más-más élményteli programot választhatnak vendégeink. Keresse heti programajánlónkat a Tourinform irodában személyesen, érdeklődjön telefonon (tel: 83/511-790) vagy kérje emailben!

A Balaton a strandolás, fürdés mellett sportolási és aktív szórakozási lehetőségeket is kínál.

A község kedvelt attrakciója, a  Öko-Kalandpark szeretettel vár minden izgalmat és szórakozást kereső kicsit és nagyot, közvetlenül a Gyenesi Lidóstrand mellett. A Horgászegyesület csónakkikötőben csónakbérlési lehetőség várja a pecásokat.

A természetbarátok és a természetjáró turisták számára a Keszthelyi-hegység kínál kiváló lehetőségeket erdei gyalogtúrák szervezésére. Erdők, mezők, növényritkaságok, pihenőhelyek teszik vonzóvá a környéket a bakancsos turistáknak. Keressék a térség és Keszthelyi-hegység részletes térképeit a Tourinform Gyenesdiás irodájában (Gyenesdiás, Hunyadi u. 2.)

A településen található Nagymezőn, az erdei kirándulóközpontban, a 3 szintes Festetics-kilátó és a Berzsenyi-kilátó, illetve erdei tornapálya várja a látogatókat. Innen indulnak a környék legszebb túraútvonalai is. Ajánljuk az egykori kőbánya, és a Vadlánlik megtekintését.

A Nagymező közeli Lőtér futóvadlövő-pályáin több alkalommal rendeztek már nemzetközi bajokságot. A futóvad- és koronglövő pályákon nyílt napokon minden érdeklődő kipróbálhatja az agyaggalamb lövészetet.

Kiépített kerékpárutakon – ajánljuk a Balatoni bringautat – vagy akár erdei utakon, ösvényeken kellemes kerékpártúrát, felfedezést tehet, de a Keszthelyi-hegységben kipróbálhatja fizikai teljesítőképességét is.

Az agyagedény készítés tudományát sajátíthatják el nemcsak a gyerekek, hanem a kíváncsi felnőttek is a Kerámiaház igen kedvelt korongozási programján. Csütörtökönként háziállatok etetésére és kecskefejésre invitáljuk a családokat a József Attila utcába.

Péntekenként a páratlan antikkályha magángyűjtemény megtekintése található garantált programkínálatunkban.

Hűvösebb időben squash, bowling, vagy biliárd bajnokságokat is szervezhet családjával, barátaival, de kipróbálhatják a minigolfot is.

A helyi kovácsműhelyben szerda délelőttönként az érdeklődők bepillanthatnak a tűzikovácsolás rejtelmeibe, és akinek kedve van, akár maga is kalapácsot ragadhat. A Pásztorházban Kézműveskuckó működik, és szintén ebben az épületben megtekinthető avar kiállítás. Az idei évtől kicsit újragondolva, megújult tartalommal nyit ki A Darnay. Pince, rendezvénypajta és piknikkert.Változatos gasztronómiai és zenés programokkal vár mindenkit: borvacsorák, borkóstolók, főzőkurzusok, piknik és vidám műsorok.

2014. őszén nyitotta meg kapuját Gyenesdiáson, a Nyugat-Balaton családbarát üdülőfalujában a Bakonyerdő ZRt. Keszthelyi-hegység ökoturisztikai fejlesztéseinek utolsó állomásaként a Természet Háza Látogatóközpont, amely állandó kiállítótér  és bakancsos és kerékpáros túrák kiindulópontja is, de szerveznek vezetett túrákat is és lehet lovagolni is. Izgalmas program a családnak az erdei lovaskocsikázás is.

Az állandó programkínálatot hagyományos rendezvények egészítik ki, többek között gasztronómiai, sport, kulturális, és egyéb programokkal. Szállásajánlatokért kattintson.

További információkért, részletes programajánlókért kérjük keressék a gyenesdiási Tourinform irodát, telefonon, e-mailben vagy személyesen.
Elérhetőség: Tourinform Gyenesdiás, Gyenesdiás Hunyadi u. 2., Tel: 83/511-790, gyenesdias@tourinform.hu