Spirit of Balaton – 24 órás Balaton körüli kerékpáros élmény- és teljesítménytúra

Időpont: 2017. július 1. (szombat) 8:00 h
Helyszín: Balaton part

Spirit of Balaton

A Spirit of Balaton minden év júliusának első szombatján megrendezett, 24 órás Balaton körüli kerékpáros élmény- és teljesítménytúra, útvonala Balatonmáriafürdő főteréről indul az északi part irányába, majd a tó megkerülésével a déli parton tér vissza kiindulási pontjára. A túra útvonalán a résztvevőket számos helyen várja a polgármesteri hivatalok és helyi egyesületek által működtetett pecsételőállomás, ahol a honlapról szabadon letölthető és kinyomtatható pecsétkönyvbe összegyűjthetők a túra során érintett Balaton-parti települések pecsétjei. Az állomások egy része a rendezvény teljes időtartama alatt, 24 órán keresztül működik, kisebb részük csak a nappali órákban.

A Spirit of Balaton hivatalos rajtja Balatonmáriafürdőn van, de a pecsétek gyűjtését bármelyik pecsételőállomáson meg lehet kezdeni és be lehet fejezni. A rendezvényhez a hivatalos rajtidőpontnál később is lehet csatlakozni, egyénileg és csapatban is. A túra hossza kb. 220 km, a tihanyi komppal rövidítve kb. 150 km.

A szervezők sok szeretettel várnak minden kerékpárost a rendezvényre, akár az egész Balaton-körre, akár csak egy-egy rövidebb szakaszra csatlakoznak, kedvcsinálóként pedig ajánljuk az előző évek rendezvényeinek a fotóit és élménybeszámolóit.

További információk, élménybeszámolók: www.spiritofbalaton.hu

A keszthelyi pecsételőhely – az előző évektől eltérően – az Energia téren, a Kerékpáros Infopontban (Tourinform Iroda) lesz.

Spirit of Balaton