Badacsony kiskör

Információk

Hobbi túra, könnyű, 36 km hosszú
A Balaton-felvidéki tanúhegyek sziluettjei között tekerve különleges panorámában gyönyörködhetünk. A tanúhegyek és medencék váltakozó domborzata, a szőlő- és borkultúra, valamint a Balaton szebbnél szebb látnivalókat jelentenek. A Salföld Majorban közelről is megismerkedhetünk hazánk őshonos állatvilágával és lovaskultúrájával. Túránk végéhez közeledve felkapaszkodhatunk a szigligeti várhegyre, ahonnan a magasból is megcsodálhatjuk a kerékpárral bejárt tájat. A változatos domborzat ellenére könnyen teljesíthető útvonalakat jelöltünk ki.

Látnivalók listája:

1. Badacsonytomaj, bazalttemplom – Az 1932-ben épült kéttornyú plébániatemplom Közép-Európa egyetlen bazaltból épült temploma.
2. Folly Arborétum – A badacsonytomaji 3,6 hektáros arborétum főleg mediterrán örökzöldekből álló gyűjtemény.
3. Salföld, Major – A Nemzeti Park majorsága őshonos állatfajokat mutat be. Salföld geológiai, botanikai és népi építészeti emlékei is jelentősek. A közelben látható a Pálos kolostorrom, a Kőtenger és a Hegyestű is.
4. Szigligeti vár
4. Szigliget, Eszterházy pince – A rusztikus pince-étterem kiváló ételeivel és hangulatos folklórműsorral várja a vendégeket.
5. Szigliget, Avasi templom romja – A templom megmaradt csonkatornya a Szigligeti-félsziget keleti részén található, feltehetőleg a 1300-as években épült.
6. Badacsony, Szegedy Róza ház

Térkép

Képek a túráról