Toscana képekben – Kiállítás Szabó Csilla fotóiból

Időpont: 2015. június 20. – szeptember 4.
Helyszín: Keszthely, Balaton Színház, Básti terem

“1984-ben láttam meg a napvilágot Keszthelyen, a szüleim elmondása szerint mosolyogva. A vidámság, a pozitív életszemlélet egész eddigi életemben elkísért. Küldetésemnek tartom, hogy embertársaimnak is átadjak valamennyit életszeretetemből és szűnni nem akaró vidámságomból, hiszen az élet szép. Ahogy az olasz mondás tartja: Dolce vita, vagyis Édes élet. Az olasz életérzéssel először 16 évesen találkoztam, akkor egy gimnáziumi utazás keretében jártam Olaszországban. Néhány évvel később azon szerencsések közé tartoztam, akik részesei lehettek a híres és nem utolsó sorban színpompás velencei karneválnak.

A dallamos olasz nyelvvel is a középiskolában ismerkedtem meg, ahol 4 éven át tanultam a néha nyelvtörőnek is beillő olasz szavakat. A nyelvtanulást azóta sem hagytam abba, szabadidőm nagy részében olaszt tanulok.
Első itáliai utamon életre szóló szerelem született köztem és az “olasz csizma” között. Szoktam is mondani, hogy a szívem egyik kamrája biztosan olasz.
2014. márciusában belevágtam életem legnagyobb kalandjába és eltöltöttem egy hónapot Itália egyik legszebb vidékén, Toszkánában. A nyelviskola mellett, ahol napi 4 órában csiszoltam nyelvtudásomat, rengeteget utaztam. A teljesség igénye nélkül néhány város, ahol jártam: Castagneto Carducci, Massa Marittima, Campiglia Marittima, Bolgheri,Sassetta, Suvereto, Firenze, Follonica, Lucca, Pisa, Pistoia. Több mint 20 városba sikerült eljutnom fényképezőgépemmel a kezemben. Három éve örökítem meg a múló pillanatokat az utókornak egy Nikon P100 típusú géppel. Itáliai utamon több ezer fotót készítettem. Az olasz kisvárosok semmihez sem hasonlítható hangulata magával ragadja az embert. A kis dombocskák tetejére épült városkák szűk utcái, sikátorai számtalan meglepetést tartogatnak a benne csavargóknak.
Most ezekből láthatnak válogatást…”

Szabó Csilla