I. Gesztenye fesztivál

Időpont: 2016. október 14-15.
Helyszín: Tavirózsa Kalandpark és Kertészeti Centrum

Minden, ami gesztenye: gesztenyés finomságok, játékok, ismeretterjesztő bemutatók, kötélpálya, lovaglás, versenyek – igazi családi program!

RECEPTVERSENY
Készítsd el a kedvenc gesztenyés finomságodat! A legjobbakat ajándékokkal jutalmazzuk!
Előzetes regisztrációhoz kötött! Jelentkezés ingyenes, részletek a facebookon. A zsűri elnöke a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség alelnöke: Miklós Beatrix

RAJZVERSENY
4-12 éves gyerekeknek! A téma: a gesztenye. A versenyt két korosztályi kategóriában hirdetjük meg. 4-8 éves és 8-12 éves gyerekeknek. A FŐDÍJ: Telegdi Ágnes dedikált mesekönyvei!

MADÁRIJESZTŐ ÉS MADÁRETETŐ KÉSZÍTŐ VERSENY

Egyéni és csoportok kategóriában. Készíts saját madáretetőt, és hozd el a Gesztenye-fesztiválra! Használj természetes anyagokat, és engedd szabadon fantáziádat! A legszebb, legérdekesebb madáretetőket értékes nyereményekkel jutalmazzuk!

PROGRAMOK

OKTÓBER 14. PÉNTEK

10 órától gesztenye fajta bemutató és ismertető Paulinné Bukovics Marianntól, a Kertészeti Centrum kertészmérnökétől.
14-16 óráig író-olvasó találkozó Telegdi Ágnes, Aranykönyv-díjas írónővel, aki legszebb természetjárással és fotózással kapcsolatos élményeit osztja meg olvasóival. A kötetlen beszélgetés végén az írónő dedikálja a könyveit.
15-17 óráig „Ismert meg a vidrákat közelről” – bemutatkozik a Petesmalmi Vidrapark Ládobról. Érdekességek, különlegességek, minden, amit egy felnevelt kis vidráról tudni kell, mely azután ismét visszatérhet a természetbe”. Vetítés és beszélgetés a vidrák gondozójával.

OKTBÓER 15. SZOMBAT

10-12 óráig író-olvasó találkozó Telegdi Ágnes, Aranykönyv-díjas írónővel, aki legszebb természetjárással és fotózással kapcsolatos élményeit osztja meg olvasóival. A kötetlen beszélgetés végén az írónő dedikálja a könyveit.
12-13 óráig Vidrák közelről
13 órától rajzpályázat, madáretető és madárijesztő készítő verseny eredményhirdetése
15 órától Cserszikék tánccsoport műsora
16 órától gesztenye receptverseny eredményhirdetése sós és édes kategóirában

Mindkét napon kalandos gesztenye gyűjtés a kötélpályán.
Lovaglási lehetőség
Tombola értékes nyereményekkel
Kézműves foglalkozás a Balaton Felvidéki Nemzeti Park vezetésével.

A rendezvényt támogatja: Sarkpont Zrt.