Budapest Bár lemezbemutató koncert

Időpont: 2015. február 26. (csütörtök) 19.00
Helyszín: Balaton Színház, színházterem

Jegyár: 3.900 Ft

Kitűnő zenekar, fantasztikus egyéniségű énekesek és nagyszerű dalok – mára elmondhatjuk, hogy a Budapest Bár megváltoztatta a véleményünket arról, hogy hogyan szólal meg egy cigányzenekar. 2014-ben két lemezt jelentettek meg, Húszezer éjszakás kaland és Délutáni csókok címmel – ezen a koncerten ezekből a dalokból és a régi kedvencekből is válogatnak.
A Budapest Bárt Farkas Róbert alapította és vezeti. Eredeti szándéka az volt, hogy a új lendületet adjon a kávéházi cigányzene műfajának. A zenekarnak köszönhetően rég elfeledett dallamok váltak újra a köztudat, és a fiatalok kultúrájának részévé. Az együttes megalakulása óta több generációs kedvenccé vált – számos régi dalt leporoltak, elfeledetteket élesztettek újra, vagy nagyon közismerteket öltöztettek új köntösbe. Korok, kultúrák és generációk találkoznak a produkcióban – talán ezért is szeretik fiatalok és idősebbek egyaránt.
Nem álltak meg azonban azoknál a daloknál, amelyek illeszkednek egy cigányzenekar repertoárjához. A régi kuplék, filmdalok és slágerek után tovább haladtak korban és tovább feszegetik a cigányzenekari hangzás határait. Aki volt mostanában a zenekar koncertjein, hallhatta, hogy a zenekar a 20-as 30-as évekhez fűződő rajongása mellett egyre többször nyúl a közelmúlt emblematikus rock- és pop slágereihez. Feldogoztak Tom Waits, Simon and Garfunkel, Nick Cave, LGT, David Bowie számokat, sőt, Depeche Mode-ot is. Valljuk be, nem nagyon hallottuk még cimbalmon ezeket a dalokat.
A Budapest Bár 2014-ben igazán eseménydús évet zár. A két új lemezzel megújult a repertoárjuk, számos teltházas koncertet adtak Budapesten és vidéken, felléptek a környező országokban és Törökországban is. Elkészítettek egy önálló klezmer műsort, vendégük volt két énekes ikon, Bangó Margit és Rost Andrea is. Év végén sugározta a televízió az együttesről, valamint a régi Budapestről, a pesti dalról és a cigányzenészek világáról szóló dokumentumfilmet.
A Budapest Bár zenekar: Farkas Róbert (hegedű, gitár), Farkas Mihály (cimbalom), Ökrös Károly (harmonika, zongora), Farkas Richárd (bőgő), Kisvári Ferenc (dob)
Énekesek: Behumi Dóri, Ferenczi György, Keleti András, Mező Misi, Rutkai Bori, Szűcs Krisztián
www.budapestbar.hu
www.facebook.com/budapestbarband
www.youtube.com/budapestbar