Borvacsora a Szeremley Pincészettel

Január 10-én egész estés borvacsorára hívjuk 200 éves pincénkbe, ahol a Szeremley Birtok borai mellé, Ács István, a Bock Bisztró Balaton séfje komponál fogásokat.

A magyar borok hírnevét egyik legjobban öregbítő borászat a Szeremley Pincészet, amely egyesíti az évszázados hagyományokat és a modernitást, ami újra elhelyezte a Badacsonyi-borvidéket a világ térképén. A Szeremley Huba által vezetett pincészet Badacsonytomajban van. A Badacsonyi-borvidék vulkanikus adottságainak és a Balaton közelségének köszönhetően egyedi ízű, gazdag ásványi tartalmú borokkal ruházta fel a termelőket.

Szeremley Huba újjáépített családi birtoka mára 115 hektáron termeli különleges borait. A Szeremley birtok hungaricumjairól is híres, amely másutt nem találhatóak meg: a Kéknyelű és porzópárja a Budai Zöld – amely nevével ellentétben már csak itt lelhető fel – illetve a Zeusz. De említésre méltó a Szemelt Rizling, ami az Olaszrizling és a Rajnai Rizling háziasításából keletkezett.

A programon való részvétel ára, mely tartalmazza a 4 fogásos borsoros Bock vacsorát és tárlatvezetéssel egybekötött múzeumlátogatást a Festetics Helikon Taverna borászati és gasztronómia kiállítótérben: 8.900,- Ft /fő

Bővebb információ és asztalfoglalás:

Bock Bisztró Balaton
+36 83 348 004
info@bockbisztrobalaton.hu

www.bockbisztrobalaton.hu vagy www.helikontaverna.hu

Szállás foglalás: www.hotelzenit.hu