Borbarangolás a Festetics „birtokon”

Borbarangolás a Festetics „birtokon”

 

PROGRAM: Borkóstoló és tárlatvezetés a Festetics Helikon Taverna Borászati és Gasztronómiai Múzeumban

IDŐPONT: Minden szombaton – 16:00 és 20:30

HELYSZÍN:  Helikon Taverna étterem alatt húzódó 200 éves borospince

8314 Vonyarcvashegy Helikon u. 22.

 

„Best of Balaton” borválogatás:

 

Szászi pince – Moscato gyöngyözőbor, Jásdi pince – Cserszegi Fűszeres, Bussay pince – Tramini, Pántlika pince – Rosé, Bujdosó  pince  – Merlot

BORKÓSTOLÓ 5 féle borral: 2.500,- Ft / fő
ÉRDEKESSÉGEK: A hatalmas, akár 130 főt befogadni képes borospince másfél évszázadon át az egykori Festetics uradalom présháza volt. Kiállítási tartalmában pedig, néhány régiós szinten is egyedinek számító kiállítási tárgy elhelyezése mellett, valódi 21. századi interaktív kiállítóteret varázsolunk. A gyerekek részére méretarányos LEGO-makett, LEGO játszóasztal teszi izgalmassá a látogatást.

A múzeumi tárlatvezetés a következő tematikákra épül:

1. A szőlő és borkultúra eredete (régészeti tartalmak): A kiállítási tárgyak egyike a da Bibere edény. A kétfülű edény közel 2000 éves Cserszegtomaj mellett került elő 1947-ben egy hamvasztásos kora római sírból. A lelet érdekessége, hogy az edény formája bennszülöttet (kelta) ízlésvilágról árulkodik, de nyakán már megjelenik a latin betűs felirat DA BIBER(E), azaz “Adj innom!”

2. A Festetics örökség bemutatása

A programon való részvételhez bejelentkezés szükséges. A +36-83/900-101-es telefonszámon szombat 14 óráig szíveskedjen bejelentkezni. Bővebb információval, készséggel állunk rendelkezésre: info@hotelzenit.hu. A borsor a Balaton-felvidék legszebb boraiból kerül válogatásra, a fent olvasható borok változhatnak.