Badacsonyi Bor7

A 17 nap alatt kitűnő borok, koncertek, művészeti programok és kulináris örömök várnak Rátok!

Badacsony a balatoni borok fellegvára, a balatoni napsütés, a badacsonyi talaj különleges ízt és zamatot ad az itt termő szőlőnek és a fürtökből készülő nemes italnak, a bornak.
Az egykori vulkán lankáin olyan borok születnek, amit borászaink szerényen az istenek nektárjának neveznek. Mivel ezzel az állítással eddig senki sem vitatkozott, így nyugodt szívvel ajánljuk a borkedvelőknek, hogy jöjjenek és kóstoljanak bele bátran a Badacsonyi Borvidék legnevesebb pincéinek legjobb boraiba a Bor7-en.
A Badacsonyi Pálinkaház jóvoltából a Badacsony eredetvédett területéről származó szőlőfajtákból és törkölyeikből készült pálinkákkal is megismerkedhetnek látogatóink.
A helyi gasztronómiai termékek szintén megjelennek a rendezvényen, ezzel is fokozva az íz élményeket. Az éttermek a rendezvény ideje alatt Bor7 menüajánlatokat kínálnak a borok kóstolása közben megéhezett vendégeknek.
A játékos kedvű borbarátokat idén is pecsétgyűjtő nyereményjátékra hívják a kiállítók és az éttermek.
A Magyarországi Kádárok Egyesülete kádárbemutatót tart a „Mi már a szüretre készülünk” szlogen jegyében: új hordó, egyenes dongájú edények készítése, hordókészítés csak kézzel, hordójavítás. A vállalkozó kedvű vendégek ki is próbálhatják a különböző munkafolyamatokat!

A szabadtéri színpadon esténként igazán változatos és színvonalas programmal várjuk vendégeinket.    

Fő támogató:
Badacsonytomaj Város Önkormányzata
www.badacsonytomaj.hu; www.badacsonyiprogramok.hu

Szervező:
Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület- Tourinform Iroda
+3687/531-013; badacsonytomaj@tourinform.hu; www.badacsony.com;