30. Lepke túra

A térségi Forrásvíz Természetbarát Egyesület, valamint a Keszthelyi Asbóth Sándor Szakképő Iskola és Kollégium ISK, és a Zala Megyei TBSZ szervezésében immár 30. alkalommal kerül megrendezésre, a “LEPKE” teljesítménytúra a Keszthelyi-hegység területén. Mint eddig minden évben, márciusban rendezzük meg hol tavaszias, hol pedig kissé télies időjárási viszonyok között a túráinkat.

Időpont: 2018. március 17. (szombat)

Útvonal: Vonyarcvashegy vasútállomás ; Pető-hegy (Berzsenyi-kilátó, de a 15 km-es távon kimarad) ; Büdöskúti pihenő (15 km-es távon innen a Pad-kőre); Büdöskúti erdő ; (a 40 km-en Bélap-völgy ; Szépkilátó ; Bisekő-tető ; Márványkőfejtő-hegy) ; Vékony-cser ; Szt. Miklós-forrás ; Büdöskúti pihenő ; Pad-kői kilátó (409m tszf.), Jakabfi pihenő ; Keserű-tető ; Szt. Mihály dombi kápolna ; berekalja ; (a 40 km-en Szt. Vendel kápolna ; Vas-hegyi Kitaibel Pál-kilátó) ; Vonyarcvashegy: vasútállomás

15 km-en a szintemelkedés 350 m, szintidő:4 óra ill. nincs!
25 km-en a szintemelkedés 390 m, szintidő:6 óra ill. nincs!
40 km-en a szintemelkedés 1140 m, szintidő:10 óra

Térképek a túrához:
http://www.asbothkeszthely.hu/aktualis/Lepke40.jpg
http://www.asbothkeszthely.hu/aktualis/Lepke25.jpg
http://www.asbothkeszthely.hu/aktualis/Lepke15.jpg

Indítás: mindhárom távon 7-11 óra között folyamatosan  a Vonyarcvashegyi vasútállomásról,  és ugyanott a cél is legkésőbb 18 óráig.

(a vasútállomás mellett van nagy parkolási lehetőség autóknak, buszoknak is)

Nevezési díj: 1.200,- illetve 1.500,- Ft/fő

(Előnevezésnél 200 Ft kedvezményt adunk minden távra és a helyszínen MSTSZ, TTT tagok, MTSZ és Magyar Turista kártyára, továbbá 7 éves kor alatt és 70 év felett ingyenes.)Azok a résztvevők, akik a kiírásnak megfelelően végigjárják a túra útvonalát, ellenőrzőlapjukon minden ellenőrzőpont igazolása szerepel, emléklapot és kitűzőjelvényt kapnak. Az útvonal mentén frissítőállomás, és helyenként enni-innivaló vásárlására is van lehetőség, de a forrás is jó vizű, iható.

A túrán mindenki a saját felelősségére vesz részt, a rendezőktől kártérítés semmilyen címen sem igényelhető, csomagmegőrzést a rajt-célnál vállalunk.

Felhívjuk a figyelmet az erdő és természetvédelemre, ill. hogy az erdő területén se szemeteljenek, tüzet ne okozzanak!

Ajánlott a KESZTHELYI HEGYSÉG TURISTATÉRKÉPE.
Előzetes nevezés: 2018. március 13.
http://www.forrasviz.eu/?p=aktualis

Fontos tudnivalók:
http://www.asbothkeszthely.hu/aktualis/tisztelt-erdojarok-tabla-2013.jpg

Címünk: Forrásvíz Természetbarát Egyesület
8315 – Gyenesdiás, Gödörházy A u. 60.

Tel.: FTE: 30/45-16-927; Berdán László: 30/39-52-191