Ligetplex Magyar Filmnapok

Filmrajongók figyelmébe ajánljuk Gyenesdiás legújabb kulturális programsorozatát.

A gyenesdiási Ligetplex Cinema és a József Attila Művelődési Ház és Könyvtár közös rendezvénysorozatát a magyar filmek dicséretére találták ki a szervezők. A beszélgetéseket Szabó Zsolt Szilveszter, a József Attila Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója vezeti.

2022. január 12. szerda 18:00 óraAz unoka – Filmbemutató és közönségtalálkozó
A vetítés után közönségtalálkozó az alkotókkal: Deák Kristóf rendező-író, Blahó Gergő főszereplő és Balázs Ádám zeneszerző
A film egy nyomozós thrillerbe oltott felnövés-történet, a fekete komédia elemeivel árnyalva. A napjainkban játszódó különös bosszútörténet főhőse egy szelíd, illedelmes irodista fiú, Rudi, aki – miután imádott nagyapja egy lelketlen csalás áldozata lesz – elhatározza, hogy saját maga szolgáltat igazságot. Deák Kristóf első mozifilmjének főszereplői Blahó Gergely, aki ezúttal lesz először látható mozifilmben, Jordán Tamás, Jászberényi Gábor, Pogány Judit, Bárdos Judit, Döbrösi Laura, de Papp János, Hámori Ildikó, Tordai Teri, Szalai Kriszta, Hűvösvölgyi Ildikó, Keszég László és Voith Ágnes is feltűnik majd a vásznon.

Helyfoglalás szükséges, amit a film műsorra kerülését követően EZEN a linken érnek el.

A Ligetplex Magyar Filmnapok korábbi eseményei:

2021. szeptember 1. Közönségtalálkozóval egybekötött filmvetítés Varsics Péter rendezővel Gyenesdiáson, a Ligetplex Cinemában. A vonyarcvashegyi származású rendező első mozifilmje az Így vagy tökéletes, egy igazán üdítő romantikus komédia, mely finoman cinikus humorral árnyalja a párkapcsolatok és az alkotás hazugságainak kusza világát.

2021. szeptember 23-án a Filmnapok következő állomása  18 órai kezdettel: Enyedi Ildikó A feleségem története című filmjét mutatjuk be, majd online közönségtalálkozó keretében a vászonról jelentkezik be maga a rendezőnő! A romantikus filmdráma nemzetközi koprodukcióban készült Léa Seydoux, Gijs Naber és Louis Garrel főszereplésével.

2021. november 18. 18:00 órától mozivásznon ezúttal a Magyar Passió című nagysikerű magyar filmdráma. A film rendezője, társ-forgatókönyvírója és főszereplője Eperjes Károly a vetítést követően közönségtalálkozón osztja meg a nagyérdeművel gondolatait a filmről, a forgatás körülményeiről.

2021. december 19. 18:00 órátólLegjobb tudomásom szerint – Filmbemutató és közönségtalálkozó
Okos és érzékeny pszichológiai dráma… (DMovies) Beeszi magát az ember fejébe… (cineuropa)
Lehengerlő magyar filmdráma Hámori Gabriella és Bodolai Balázs főszereplésével. Lőrincz Nándor és Nagy Bálint rendezők első filmjét számos nagy presztízsű filmfesztivál hívta meg programjába, illetve méltán nyerte el a legjobb film díját a Temesvári Közép-Európai Filmfesztiválon. A vetítést követően Lőrincz Nándor és Nagy Bálint rendezők, valamint Mécs Mónika producer mesél a film készítésének körülményeiről és a mozi világáról.

További információ:
József Attila Művelődési Ház és Könyvtár
Gyenesdiás, Kossuth L. u. 97.
83/314-507
gyenesdiaskultura@gmail.com