13 séf a Kolpingban

Helyszín: Kolping Hotel Spa & Family Resort****

13 kiváló szakember örömfőzésre érkezik a Kolping Hotelbe.
Az este témája: Halak, vadak, földön, vízen, levegőben.

A  hévízi konyhafőnökök együttműködését szerette volna Farkas Bálint ötletgazda erősíteni. Így jött létre az a rendezvénysorozat, ahol 13 séf készít el közösen egy hat fogásos vacsorát.

Az első vacsorának a Hotel Bonvital Brix Bisztrója adott otthont 2018. április 13-án. A hónap tizenharmadik napjának hagyományát megtartva, most októberben a Kolping Hotelbe érkezik a séf csapat. A tagok egytől-egyik nagy forgalmú éttermek élén állnak, és naponta több száz vendégnél kell elérniük, hogy Hévízről és környékéről ne csak a gőzölgő tó látványa jusson a vendégek eszébe, hanem a gasztronómiai élmények is. A séf csapat munkáját Zámbó Tibor, az egyik szálloda vendéglátás igazgatója mentorként segíti.

Az októberi vacsora témája a vadhúsok, -szárnyasok, és -halak lesznek. A feladatot most a házigazda, Bán Lajos séf osztotta. Minden fogáshoz csupán néhány alapanyagot határozott meg. Ezeket mindenképpen fel kell használni, és bármit lehet hozzátenni. A határ a séfek fantáziája. Aggódni nem érdemes, nem egy kísérlet helyszíne lesz a Kolping Hotel panoráma étterme. A menüsort lepróbálták, kóstolták, finomítgatták. Így 13-án este hat, egymással is harmonizáló, izgalmas menüsor kerül a tányérokra. Aki jegyet vált erre a különleges rendezvényre, kóstolhat muflon és vaddisznó húst, szarvas bélszínt… természetesen zöldségekből, fűszerekből is akadnak majd különlegességek. És ami talán még ennél is izgalmasabbá teszik az egészet: a tálalás önmagában egy művészet. Még szerencse, hogy a fogások feltálalásakor a séfek maguk mondják el, hogy mi került a tányérra. Addig van idő gyönyörködni a remekművekben. Mindezt a Kolping Hotel étterem igazgatója, Rozner Imre által gondosan válogatott borsor kíséri 6 különböző borházból.
A szervezők terve szerint a sorozat folytatódik, és október 13-án a Kolping Hotelben megtudhatják a következő helyszínt.

A részvétel ára: 13 000 Ft/fő
Az ár tartalmazza az ételek és italok árát is.
Érkezés: 17:15-17:45
A vacsorát Baldauf Csaba szállodaigazgató nyitja meg 18 órakor.
Várható befejezés: 21 óra
Öltözet: elegáns
A rendezvény előtt néhány nappal e-mailben a fontos információkról emlékeztetőt küldünk.
Előzetes jelentkezés a programra: https://kolping.hotel.hu/13sef