Bécsi Workshopon mutatkozik be a Nyugat-Balaton

Új transzfer lehetőség Németország és Hévíz között

spatravel_237,5 euróért utazhatnak a vendégek Németország egész területéről Hévízre! Az oda-vissza utat, háztól-házig 8 fős kisbusszal, a német Spa Travel Kur& Wellnessreisen utazási iroda kínálja a vendégei számára.

Bővebben: Új transzfer lehetőség Németország és Hévíz között

Gasztroélmények, programokkal fűszerezve Vonyarcvashegyen

Vonyarcvashegy életében fontos a természeti és kulturális öröksége, mely napjainkban legnépszerűbb formájában a különböző gasztronómiai fesztiválokon, műsoros rendezvényeken jelenik meg 2017 nyarán is.

27779369703_61cc739412_k

A finom házi sörök és házi ízek kedvelői sem maradnak fesztivál nélkül Vonyarcvashegyen. Számukra június 30. – július 2. között rendeznek fergetegesnek ígérkező programsorozatot, benne a Republic együttes és az AB/CD zenekar koncertjeivel.

A szőlőtermelés hagyománya egyrészt a július 26-30. között megrendezésre kerülő Vonyarci Boros Forgatagon található, ahol a zamatos borok és finom falatok mellett többek között a Holdviola együttes, a Kelemen Kabátban zenekar és az Ocho Macho koncertje is várja majd a vendégeket.

Augusztus 17-20. között a Bor- és Csemegeszőlő fesztivál biztosítja a rendezvényre látogatók számára a borozgatás lehetőségét, melyhez az egyik kulturális csemege az Ismerős Arcok zenekar koncertje lesz. Augusztus 20-án pedig a Makám együttes várja a közönséget.

Az itt élő emberek számára a halászat is biztos megélhetési forrást jelentett. Így fontos ünnep augusztusban a 40 halász emléknapja, melynek igazi fénypontja most is a tűzijáték lesz, valamint az augusztus 24-26. között megrendezésre kerülő Ponty így jó! – Vonyarcvashegyi Pontyfesztivál, ahol a Táncoló Fekete Lakkcipők – Komár László emlékzenekar koncertje is a halsütő program része lesz.

Programjaikat más műfajok képviselői is színesítik.  A klasszikus zene szerelmeseinek a Szent Mihály-dombi Zenei Esték keretében kínálnak színes koncertpalettát.

Vonyarcvashegy kulturális büszkesége az itthon és külföldön egyaránt közkedvelt Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar, mely a Vonyarcvashegy mazsorett csoporttal több koncertet is ad a fesztiválok keretében. Június 30.-július 2. között a fúvószene kedvelőit zenekari fesztivállal örvendeztetik meg.

Vonyarcvashegy Önt is várja igazi vonyarcvashegyi vendégszeretettel!

Részletes programok a honlapon találhatók!

https://vonyarcvashegy.hu/programok

Facebook: facebook.com/vonyarcvashegy.a.balatoni.nyar

Nyarat idéző tömeg a Vonyarcvashegyi Lido Strandon

Január utolsó két hétvégéje tökéletes alkalom volt mindazok számára, akik a Balaton adta korcsolyázási lehetőséget nem akarták kihagyni. Mindkét hétvégére készült a Vonyarcvashegyi Turisztikai Egyesület programokkal – gondoltak kicsikre-nagyokra. Az időjárási viszonyokat kihasználva megrendezték két alkalommal a Jégszobrász Művésztelepet is, Major Lajos vezetésével.
Készültek különféle alkotások, melyeket mindenki saját elképzelése szerint, szabadon faragott. Megtalálható volt házörző kutya, két balatoni hal: harcsa és csuka, továbbá készült főnix is. A korábban kifaragott jégszobrokat kiállították a Lido Strandon, ahol bárki megtekinthette őket.

31751150944_982d4fa3b8_z

A befagyott tavat korcsolyázók lepték el, a hideg idő ellenére közel annyian voltak a vonyarcvashegyi Lido Strandon, mint a meleg nyári napokon. A Vonyarcvashegyi Vízisport Egyesület szervezésében ügyességi játékok várták az érdeklődőket, többek között jégkorong, szlalomverseny, valamint megrendezésre került a Limbó verseny is.

A Település Üzemeltetési Csoport munkatársai láncfűrésszel körbevágták a 22-23 cm vastagságú jeget, melynek szélére egy csónakmotort erősítettek, ami a körhintát hajtotta. A jégkörhinta 24 m átmérőjű volt, mely mindenki tetszését elnyerte.
A jég olyan attrakcióvá válhatna idővel, mely a Balatonhoz hozza a vendégeket.

Fókuszban a balneológia: Új egészségturisztikai terméket fejlesztettek

Off to Spas EU logóOFF to SPAS konferencia és workshop Hévízen
2016. november 18-20.

125 éves Magyar Balneológiai Egyesület Jubileumi Nagygyűlésének keretében, 2016. november 18-20. között került megrendezésre az OFF to SPAS projektzáró konferenciája és szakmai workshopja Hévízen.

A résztvevők a program során részletes tájékoztatást kaptak a nemzetközi projekt eredményeiről, valamint megismerhettek olyan európai szintű szervezeteket, mint a European Spa Association, a European Network for Accessible Tourism, a Transylvania Balneoturisztikai Klaszter, az ISTO Europe és a EuropeSpa med & wellness szervezet.

Bővebben: Fókuszban a balneológia: Új egészségturisztikai terméket fejlesztettek

1 / 212