Bécsi Workshopon mutatkozik be a Nyugat-Balaton

Nyarat idéző tömeg a Vonyarcvashegyi Lido Strandon

Január utolsó két hétvégéje tökéletes alkalom volt mindazok számára, akik a Balaton adta korcsolyázási lehetőséget nem akarták kihagyni. Mindkét hétvégére készült a Vonyarcvashegyi Turisztikai Egyesület programokkal – gondoltak kicsikre-nagyokra. Az időjárási viszonyokat kihasználva megrendezték két alkalommal a Jégszobrász Művésztelepet is, Major Lajos vezetésével.
Készültek különféle alkotások, melyeket mindenki saját elképzelése szerint, szabadon faragott. Megtalálható volt házörző kutya, két balatoni hal: harcsa és csuka, továbbá készült főnix is. A korábban kifaragott jégszobrokat kiállították a Lido Strandon, ahol bárki megtekinthette őket.

31751150944_982d4fa3b8_z

A befagyott tavat korcsolyázók lepték el, a hideg idő ellenére közel annyian voltak a vonyarcvashegyi Lido Strandon, mint a meleg nyári napokon. A Vonyarcvashegyi Vízisport Egyesület szervezésében ügyességi játékok várták az érdeklődőket, többek között jégkorong, szlalomverseny, valamint megrendezésre került a Limbó verseny is.

A Település Üzemeltetési Csoport munkatársai láncfűrésszel körbevágták a 22-23 cm vastagságú jeget, melynek szélére egy csónakmotort erősítettek, ami a körhintát hajtotta. A jégkörhinta 24 m átmérőjű volt, mely mindenki tetszését elnyerte.
A jég olyan attrakcióvá válhatna idővel, mely a Balatonhoz hozza a vendégeket.

Fókuszban a balneológia: Új egészségturisztikai terméket fejlesztettek

Off to Spas EU logóOFF to SPAS konferencia és workshop Hévízen
2016. november 18-20.

125 éves Magyar Balneológiai Egyesület Jubileumi Nagygyűlésének keretében, 2016. november 18-20. között került megrendezésre az OFF to SPAS projektzáró konferenciája és szakmai workshopja Hévízen.

A résztvevők a program során részletes tájékoztatást kaptak a nemzetközi projekt eredményeiről, valamint megismerhettek olyan európai szintű szervezeteket, mint a European Spa Association, a European Network for Accessible Tourism, a Transylvania Balneoturisztikai Klaszter, az ISTO Europe és a EuropeSpa med & wellness szervezet.

Bővebben: Fókuszban a balneológia: Új egészségturisztikai terméket fejlesztettek

Hogy kerül Hévíz és Hajdúszoboszló a Lánchíd lábához?

Hallott már a Duna-parton állomásozó Mobil Szaunáról? Most még inkább érdemes felkeresni! A két fürdőváros jóvoltából február 9-15. között a Valyo Mobil Szaunából nemcsak Budapestet csodálhatja meg, hanem hajdúszoboszlói és hévízi meglepetések és kedvezményes ajánlatok is várják, sőt egy wellness pihenést is nyerhet!

Lepje meg kedvesét egy felejthetetlen Valentin napi élménnyel, vagy bérelje ki barátaival a szaunát, és nyerjen! DSC_6753Fotó: Nagy Tomi

Bővebben: Hogy kerül Hévíz és Hajdúszoboszló a Lánchíd lábához?

Sikeresen lezárult a Keszthelyi Turisztikai Egyesület TDM pályázata


2014. augusztus 31-én lezárult a Keszthelyi Turisztikai Egyesület több mint 2 évig tartó TDM pályázatának megvalósítása, melynek keretében számos turisztikai fejlesztés realizálódott.

Az Egyesület 2011 szeptemberében benyújtott „A keszthelyi turizmus fejlesztése” című pályázati anyaga a „Helyi és térségi turisztikai desztinációs menedzsment szervezetek létrehozása és fejlesztése” című pályázati felhívásra pozitív elbírálásban részesült. Az 55.287.702.-Ft keretösszegű projektcsomag magvalósítása 85%-os támogatási intenzitás mellett indulhatott meg 2012. januárjában.

Bővebben: Sikeresen lezárult a Keszthelyi Turisztikai Egyesület TDM pályázata

1 / 212