Fishing

Fishing

Általános információ

Elérhetőségek:

A Balatoni Halászati ZRt.

8360 Keszthely, Csárda u.15.

Tel.: 06-84/519 630

balatonihalaszatirt@t-online.hu

www.balatonihalaszat.hu

A Nyugat-Balatoni régió vizekben gazdag, így méltán tekinthető horgász paradicsomnak!

Kiváló lehetőségeket kínálnak természetes vizeink, mint a Zala-folyó, a Kis-Balaton, a Balaton, és más, a környéken található kisebb tavak is.

Természetesen nem szabad megfeledkezni a mesterséges horgásztavakról sem, mint a zalaszentgróti halastavak, melyek élővilágát ellenőrzik, vigyázzák, gondozzák.

A Nyugat-Balaton természetes vizei:

  • Zala-folyó: Folyóvízből több szempontból is könnyebb horgászni. Például a folyási viszonyok megmutatják, hol van több hal, vagy hol milyen faj található. Hátránya, hogy az áradás és apadás szezonokat határoz meg, melyek halfajonként eltérnek. Hazánk folyói közül a Zalát kiemeli az a tulajdonsága, hogy a forrásvidéktől a torkolatig határainkon belül található, így vízminőségi problémája nincs. Itt a következő halak horgászhatók: ponty, amur, csuka, süllő, harcsa, keszeg, kárász, balin, sügér, pisztráng, és a domolykó.
  • Kis-Balaton: Talán a legromantikusabb környezet a horgászáshoz! Semmilyen zaj nem zavarja meg a halakat, és a környezet, mintha érintetlen volna. Mivel nagyrészt természetvédelmi terület, kicsit szigorúbb követelmények szerint áll módunkban pecázni, de az élmény garantáltan kárpótol. Horgászható halfajai: ponty, amur, csuka, süllő, harcsa, keszeg, kárász, sügér, angolna.
  • Balaton: Magyarország állóvizeinek két harmadát a Balaton adja. Nem csak a hazai, de a külföldi horgászok kedvelt horgászhelye. A legtöbb horgászmódszer eredményesen használható, akár a partról, akár stégről, vagy csónakból vetjük ki a horgot. Halfajokban felettébb gazdag! A teljesség igénye nélkül megemlítendők: ponty, amur, süllő, kősüllő, angolna, harcsa, csuka, balin, keszeg.
  • Zalacsányi horgásztó: Fogható halak: ponty, amur, csuka, süllő, harcsa, keszeg, kárász, afrikai harcsa.