Balatongyörök Strand

Általános információk

Nyitva tartás: Júniustól szeptemberig, H-V 8.00-19.00 Nyitvatartási időn túl a strand ingyenesen látogatható. A strand kapui a biztonsági szolgálat által pénteken és szombaton 01.00 órakor, minden más napokon 24.00 órakor zárnak. A rendelkezés elsősorban a helyi lakosok, üdülőtulajdonosok és az üdülő vendégek éjszakai pihenését, másrészt a strand infrastruktúrájának, rendezett környezetének megóvását szolgálja.
Ha egy igazi családi- és gyermek vízi paradicsomra vágyik, akkor a balatongyöröki strand hosszú homokos, lidós partszakasszal, árnyas és napos területek váltakozásával az ideális fürdőhely az Ön számára!
  • Családoknak és gyermekeknek: 120 méter homokos partszakasz, játszótér, homokozó, gyermekmedence, vízicsúszda, gyermekanimáció.
  • Pihenni vágyóknak: árnyas és napos területek váltakozása, napozóstég.
  • Aktív időtöltésre vágyóknak: strandröplabda, vízibicikli kölcsönzés,kajak, kenu, SUP bérlés, a nyílt vízfelületen kialakított vízilabdapálya, vízikosárlabda.
  • Biztonságunk érdekében: vízimentők és orvosi felügyelet a strand nyitva tartási idejében, értékmegőrző.
  • Egyéb szolgáltatások: ingyenes internet, kerékpártároló, sportszerkölcsönző, strandrádió, ingyenes parkoló, éttermek a gasztronómiai élményekért.

Érdekesség! Az 1910-es években a Festetics család által ültetett platánsor ma is a strand egyik dísze.

A balatongyöröki strand vize kiváló minőségű és kristálytiszta, minden évben a legjobbaknak járó kékhullám zászló kitüntetéssel díjazott. 2015-ben a legmagasabb pontszámot a balatongyöröki strand kapta Balatontipp internetes régiókalauz által indított, Legkedveltebb Balatoni Strand versenyen!

2018-ban a Balaton “Legzöldebb” Strandja Balatongyörök Községi strandja lett, amelynek kiválasztásakor a bírálati szempontok között volt egyebek között a környezeti nevelés, a takarékos vízhasználat, a megújuló energia használata, a kerékpáros megközelíthetőség, az állatvédelem és a helyi termékek forgalmazása.

 

A kedvezményes 3 napos és heti jegyet csak azok a vendégek válthatják meg, akik rendelkeznek West-Balaton kártyával.

SZÉP kártya (OTP, K&H, MKB) elfogadóhely az árak az ÁFA-t tartalmazzák

Balatongyörök Strand

Strand_HorvathGabor

hattyuk_5.old

A balatongyöröki strand igazi családi fürdőző központ.

Árnyas és napos területek váltakoznak a balatongyöröki strandon, lidós partszakasz kedvez a kisgyermekes családoknak, emellett játszótér, vízi csúszda, gyermekmedence, röplabda, kosárlabda és teniszpálya, csónak-, vízibicikli kölcsönzés, viziaerobik, szörfoktatás-, kölcsönzés, valamint gyermek animáció vár minden strandra látogatót.

Igazi családi-, gyermek víziparadicsom, hiszen gyerekek számára ideális árnyékos lidós részek, vízicsúszda van kialakítva, míg a napozni vágyó felnőtteknek sem kell egyedül hagyni gyerekeiket, hiszen az árnyas és napos területek a strand egész területén váltják egymást. A panoráma pedig mindenhonnan lenyűgöző.

címlap_4 kép

Érdemes körbetekinteni, hiszen a tanúhegyek és a Szigligeti-öböl a várral fantasztikus panorámával örvendeztetik meg az itt fürdőzőket. A balatongyöröki strand vize kiváló minőségű, minden évben a legjobbaknak járó kékhullám zászló kitüntetéssel díjazott. 2015-ben a legmagasabb pontszámot a balatongyöröki strand kapta Balatontipp internetes régiókalauz által indított, Legkedveltebb Balatoni Strand versenyen!

2018-ban a Balaton “Legzöldebb” Strandja Balatongyörök Községi strandja lett, amelynek kiválasztásakor a bírálati szempontok között volt egyebek között a környezeti nevelés, a takarékos vízhasználat, a megújuló energia használata, a kerékpáros megközelíthetőség, az állatvédelem és a helyi termékek forgalmazása.

A strand bejárata közvetlen a móló és a balatonparti sétálómellett található. A strand mellett megy el a balatoni kerékpárkörút, így biciklivel is könnyen megközelíthető.

Képek a balatongyöröki strandról

Térkép

Jelenlegi pozíció
Irányok lekérdezése