Történelem – kóstoló borral – borkóstoló – Múzeumi őszbúcsúztató a Balatoni Múzeumban

Időpont: 2016. november 16. (szerda) 17:00
Helyszín: Balatoni Múzeum

A korábbi évek hasonló, sikeres alkalmait felelevenítve estébe nyúló programunkra kifejezetten a felnőtteket invitáljuk.
A bor a balatoni táj elmaradhatatlan tartozéka. Az elmúlt évszázadok borkultúrája együtt alakult az itt élő emberek történelmével, meghatározta gazdálkodásukat, életmódjukat. A 21. században új kihívásokkal állnak szembe a szőlő- és bortermelők, a kihívásokra adott válaszok pedig a jövő tendenciáit vetítik előre.
Borkóstolóinkat, amelyet egy-egy neves Balaton környéki „Borászok borásza” tart, interaktív könnyed előadás kíséri a Balatoni Múzeum néprajzkutatója által prezentálva. A hegyek levét kóstolgatva így a szőlőtermesztés múltjáról és a jelen kor borászati újításairól is gazdagodnak ismereteink.
„Tüzes borok, Vulkáni ízek” címet viselő őszbúcsúztató borkóstolónkon a badacsonyi Borbély Családi Pincészet segítségével nyerhetünk bepillantást a borok csodálatos világába, a főbb táji-történeti jellegzetességek megismerésében pedig a Balatoni Múzeum néprajzkutatója lesz segítségünkre.

A rendezvényt 18 éven felüliek látogathatják.

A részvétel regisztrációhoz kötött.
A kóstolójegy ára: 2000 Ft/fő.

borkóstoló