Hobbi Pékek Találkozója

kenyér3_cr

Ősszel is  Gyenesdiás! Ősszel is Balaton! A Nyitott Balaton őszi programsorozatának keretében egy újabb gasztroprogramra invitáljuk a Gyenesdiásra érkező vendégeket!

Szeptember 28-án 14 órától  várja az érdeklődőket a Balatoni Kurzusok szervezésében A Darnay. Pince, rendezvénypajta és piknikkert.
Másodszor kerül megrendezésre a Hobbi Pékek Találkozója, melyre szeretettel várjuk azokat, akik otthon rendszeresen sütnek finom kenyeret, vagy kacérkodnak a gondolattal és szívesen bepillantanának a kenyérsütés fortélyaiba.

Helyszín: A Darnay. Pince, rendezvénypajta és piknikkert.
Gyenesdiás, Darnay u. 10.
Időpont: 2019. szeptember 28.

Felhívás 2017-ben:

A házi pékek négy kategóriában nevezhetnek, csak természetes alapanyagokat tartalmazó, saját készítésű, otthoni kemencében vagy sütőben sült veknikkel, bucikkal, zsemlékkel, kiflikkel, péksüteményekkel.
Versenykategóriák:
I. Fehér vagy félbarna kenyér
II. Teljes kiőrlésű kenyér
III. Zsemle vagy kifli
A kenyereket zsemléket, kifliket lehet ízesíteni is:
magok, fűszerek, zöldségek, aszalt gyümölcsök
felhasználásával.
IV. Egyéb péksütemények
Töltött vagy ízesített kelt tészták
Nevezni 2017. szeptember 25-ig lehet a bk@maxgastro.hu címen: név és telefonszám megadásával, a választott kategória/kategóriák megjelölésével és a pékáru(k) nevével.

A kész termékeket és a recepteket (utóbbi leadása is a versenyen való részvétel feltétele) a verseny napján 13.00 és 13.30 között várják.

A zsűri először vágatlanul szemléli meg a Hobbi Pék remekét, majd ízlelés és értékelés után kóstolásra kínálja a rendezvény vendégeinek.
Az értékelés szempontjai: íz, állag, héj, bélzet.
Nevezési díj nincsen, az egyes kategóriák helyezettjeire értékes nyeremények várnak.

További információ:
Somogyi Zoltán Max
20/938-1588

bread