Gyenesdiási Szüreti Vigasságok

A szüret az egyik legjobb dolog az őszben. Aki mégsem akar szőlősorok között hajladozni, megismerheti a szüret naposabb oldalát a szeptember közepén megrendezésre kerülő Szüreti Vigasságok rendezvényen.

2022. szeptember 3. szombat 14.30 órától
Gyenesdiási Piac és Rendezvénytér

Ismét színes, jó hangulatú szüreti mulatságra várjuk a vendégeket Gyenesdiáson.
A körforgalomnál felállított présnél gyülekezővel, majd jelmezes felvonulással veszi kezdetét a rendezvény. A felvonulásra a szervezők várják a jelmezes csoportokat, családokat akik gyalogosan, vagy feldíszített járművekkel indulhatnak útnak, legyen az kerékpár, kiskocsi, talicska, kis- és nagytraktor, vagy akár lovas fogat.

A menet megérkezését követően – a piaci rendezvénysátornál –  késő estig műsorok szórakoztatják az érdeklődőket. Közben finom ételeket kóstolhatnak – az ilyenkor szokásos birkagulyást, töltött káposztát az önkéntesek kínálásában, illetve minden a piacon kapható finomság a vásárlók rendelkezésére áll.

Részletek később, de addig is mutatjuk a 2021. évi programot:
14:30 “Látványpréselés”, gyülekezés a körforgalomnál felállított bálványos regös présnél
15:00 Szüreti menet indulása. Felvonulás lovaskocsik, jelmezesek, táncosok, biciklisek közreműködésével – a körforgalomtól a 71-es főúton a Madách utcán – a Piacnál felállított rendezvénysátorig.
15:30 Zala Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar koncertje
16:15 Folklórműsorok, must- és borkóstolás
Fellépnek a helyi amatőr művészeti csoportok
17.30 Longstep 4kusztik zenekar koncertje
18:30 Dánielfí Gergő egy szál gitárral
19:30 órától szüreti bál, tánczenés est a Fantasy zenekarral

Helyszín: Gyenesdiási Piac és Rendezvénytér

További információ:
József Attila Művelődési Ház és Könyvtár
83/314-507
gyenesdiaskultura@gmail.com

Szívesen fogadjuk a rendezvény lebonyolításában segítő önkénteseket (dekoráció készítése a színpadnál, bor- és pogácsa kínálók), várjuk a jelmezbe öltözőket, akik a szüreti menetet díszítik, szívesen látunk kerékpárosokat, illetve más ötletes járműveket.

Mindenkit szeretettel várunk!

Programváltoztatás joga fenntartva!