Az Óbudai Árpád Gimnázium Kórusának hangversenye

Időpont: 2017. augusztus 6. (vasárnap) 12:00
Helyszín: Balatoni Múzeum

2017. augusztus 6-án (vasárnap) 12 órakor kerül sor az Óbudai Árpád Gimnázium Kórusának hangversenyére a Balatoni Múzeum aulájában.

AZ Óbudai Árpád Gimnázium kórusának koncertje Keszthelyen a főtéri templomban

Az Árpád Gimnázium Kórusa 1998 őszén alakult. A gimnázium alapvetően reál, illetve nyelvi orientációjú, de majd húsz éves kitartó munkával sikerült felépíteni egy olyan kóruscsaládot, melyben helye van a legkisebbeknek számító hetedikeseknek csakúgy, mint az iskolában régebben érettségizett egyetemistáknak. Ez a formáció rendszeres szereplője a fővárosi kóruséletnek. Pár éve részt vettünk a Bartók Béla Nemzetközi Kórusversenyen is, ahol Ezüst fokozatot érdemeltünk ki. Idén munkánkat a Kórusok Országos Tanácsa Kiemelt Arany fokozattal, Országos Dicsérő Oklevéllel, és a színes műsorválasztást Különdíjjal jutalmazta.

A mostani koncerten azok a kórustagok énekelnek, akik nyári szabadidejükben is élménydús tevékenységnek tekintik a közös muzsikálást, ezért szívesen vesznek részt a több éve rendszeresen megrendezett Nagy Nyári Keszthelyi Kórustáborban. Táborzáró koncertünkön az utóbbi két-három esztendő kedvelt darabjai mellett az idei táborban frissen elsajátított repertoár szólal meg, tradicionális kórusmuzsikától a magyar szerzők művein és a gospeleken át az afrikai közösségi muzsikálásig. Vezényelnek: a kórus alapító karnagya, Orosz Erzsébet és a kisebbeket egy éve dirigáló karnagytárs, Kúnné Kocsis Zsóka. Zongorán kísér – mint általában – Nagy Márta, a Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskola korrepetitora, közreműködnek a gimnázium hangszeren játszó növendékei és népdalénekesei.

Belépés a múzeumi belépőjeggyel.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!