Adventi Gesztenyesütés és Karácsonyi Vásár – Elmarad!

Adventi Gesztenyesütés és Karácsonyi Vásár

Kedves vendégeink, érdeklődők!

A jelenleg érvényben lévő és az esetlegesen szigorításra kerülő járványügyi szabályozások miatt sajnos csupán korlátozásokkal volna lehetőségünk megrendezni 2021. évi ünnepi eseményünket. Nem tudnánk maradéktalanul azt az élményt nyújtani hozzánk érkező vendégeinknek, családoknak ezen az adventi hétvégén, amit az elmúlt években megszokhattak, hiszen beltéri programjaink, mint a játszóház, a süteménysütő verseny, a mézeskalácssütés a Pásztorházban nem valósulhatnának meg jelen körülmények között.

Hosszas egyeztetést és mérlegelést követően szervezőként azt a felelősségteljes döntést hozta Gyenesdiási Turisztikai Egyesületünk, hogy az idei évben – fájó szívvel bár -, de le kell mondanunk a Községházára tervezett rendezvényünket.

Az ünnepi ráhangolódás azonban nem marad el, hiszen a gyenesdiási Piacon meghitt hangulatú adventi hétvégékkel, kézműves termékekkel, különleges finomságokkal várják a vendéglátóegységek a családokat, baráti társaságokat és mindenkit, aki karácsonyi lázban ég.

A Gyenesdiási Piac és Rendezvénytér adventi programjaival kapcsolatban további részletek hamarosan.

Reményeink szerint 2022-ben ismét találkozunk ezen a meghitt családi hangulatú rendezvényen.

Addig is nosztalgiázzunk a 2019. évi adventi rendezvényünk programjait olvasva. 
Jó hangulattal, sült gesztenyével és forralt borral várta vendégeit a Községháza előtti téren a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület.

2019. évi program, szombat:
Megnyitó, majd az ünnepi torta megvágása
Varázshangok Játszóház a Községháza nagytermében
Családi udvar a Pásztorháznál:
Újdonság! Karácsonyi kölyök parti a Wolf Zenekarral
Népi és kültéri játékok a Varázshangok Egyesülettel
Adventi Gyertyagyújtás (Pásztorház előtti Betlehemnél)
Tombolasorsolás

2019. évi program, vasárnap:
Sütimustra
Szabad a vásár: sütivásár kezdete
Adventi mézeskalácssütés a Pásztorházban, családi udvar a Pásztorháznál népi és kültéri játékokkal, Varázshangok játszóház a Községháza nagytermében
Karácsonyi halászlévásár
A süteményverseny eredményhirdetése
Tombolasorsolás

Mindkét nap: kapható illatos sült gesztenye, forralt bor, ropogós sült kolbász és lesz kézműves kirakodó vásár. Szombaton halchips, vasárnap ünnepi halászlé.

Ettől az évtől több mindent lehet készpénzért megvásárolni. Amiért továbbra is tallérral kell fizetni az adventi bögre, tombola, sütemények és gesztenye. Tallérok és  bögrék árusítása a Községháza előterében történik:1 tallér=100 Ft, 1 bögre=4 tallér.

A játszóházat a Varázshangok az Egészségért Egyesület szervezi. Az adventi mézeskalácssütés a gyenesdiási népi kismesterségek szakkörének segítségével valósul meg.

Egyesületünk csatlakozik a Gyenesdiásnak fontos környezetünk és jövőnk sorsa programhoz az ökotudatosság jegyében. Buzdítunk minden kedves Vendégünket, hogy az eldobható helyett vásárolja meg bögrénket, vagy hozza magával sajátját, így csökkentve környezetünk terhelését.

Tombolagyűjtés
A rendezvényt minden évben tombolasorsolással színesítjük. Akik szeretnének ehhez hozzájárulni, a Tourinform Irodában adhatják le a felajánlásaikat. Köszönjük mindenkinek!

Tourinform Iroda, Gyenesdiás, Hunyadi u. 2., 83/511-790

sütemény sütő versenyre nevezők mesterműveiket a verseny napján (vasárnap) 13.30-14.00 óráig adhatják le a Községháza épületében. A zsűrizés 14 órakor kezdődik, ezért kérjük a sütemények leadási idejének pontos betartását.

A programváltoztatás joga fenntartva!