Lepke és Hüllő kiállítás

Lepke és hüllő kiállítás Keszthely

Általános információ

Cím: 8360 Keszthely Kastély u. 10. Tel: 0630/957- 8049

Nyitva tartás 2017:

Minden nap nyitva! 09:30 – 18:00-ig

Árak:

Gyermekjegy: (0-4 év) Ingyenes!! (4-18 év) 600 Ft/fő Felnőtt jegy: 1000 Ft/fő

Csoportoknak kedvezmények!!!

Parkolás:

Ingyenes parkolási lehetőség a múzeum udvarában.(személygépkocsik részére)

A kiállításon 1300 lepkefaj illetve 40 terráriumban hüllők tekinthetők meg.

A keszthelyi Festetics kastély a dél balatoni tájegység kiemelkedő kulturális jelentőségű épülete.

A kastélypark bejáratától néhány méterre /Kastély u. 10./ – itt kapott helyet kiállításunk. Öt világrész Lepke és Rovarkiállítása, valamint egzotikus Hüllőkiállítás varázsolja el az odalátogatókat.
A Lepke Kiállításon gyönyörködhetünk a világ minden részéről összegyűjtött káprázatos lepkékben és egyéb rovarokban. /1300 lepkefaj/
A rovarfajok számát egyes tudósok 3 millióra becsülik, mások szerint akár 30 millió is lehet… ennek tudható be, hogy ezek az állatok egyedülálló formagazdagsággal és színezettel rendelkeznek. Ebből próbálunk ízelítőt adni e preparátumokból és élő állatokból álló gyűjteménnyel, amely igazi különlegességeket is tartalmaz.

A Hüllő Kiállítás élő lakói eredetileg tőlünk távoli, egzotikus esőerdőkben és sivatagokban élnek. Őket hoztuk el megmutatni Önöknek, így többek között találkozhatnak óriáskígyókkal, varánuszokkal, madárpókokkal, és egyéb színpompás gyíkokkal, siklókkal, teknősökkel és kétéltűekkel. Közel 40 terráriumot mutatunk be, amelyek mellett kis útbaigazító táblákon további érdekes információkkal szolgálunk az adott terrárium lakójáról. Igény esetén előre megbeszélt időpontban csoportoknak előadással kísért vezetést biztosítunk.

Képek a Lepke és Hüllő kiállításról

Térkép

Jelenlegi pozíció
Irányok lekérdezése