<!–:hu–>Kerékpáros település címet nyert Hévíz<!–:–>

Kerékpárosbarát Település címmel jutalmazta Hévízt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. A címet a január 24-én Tatán tartott ünnepélyes díjátadón vehette át Papp Gábor polgármester és Kepli József János alpolgármester.

A közlekedésért felelős tárca az elmúlt évben hatodik alkalommal hirdette meg a „Kerékpárosbarát Település” pályázatát, melynek során az önkormányzatok e téren alkalmazott példamutató intézkedéseit és kezdeményezéseit díjazza.

A gálán külön jutalmazták a megyei jogú város, fővárosi kerület, a város, valamint a nagyközség, község kategóriában pályázatot benyújtókat. A pályázat elbírálása során figyelembe vették többek között, hogy a települések fejlesztési koncepciójában a kerékpáros stratégiák kellő hangsúllyal szerepelnek-e, milyen casino online a kerékpáros infrastruktúra és szolgáltatások minősége, karbantartása, hogyan és milyen eredményességgel zajlik a kerékpározás népszerűsítése, promóciója és oktatása, s mennyiben tud kapcsolódni a kerékpáros intézkedések sora a turizmushoz.
Hévíz Zala megyéből egyedüliként kaphatta meg ezt az elismerést. A kerékpáros fejlesztések következő állomása a városban a horvát-magyar projekt keretében megvalósuló kerékpáros dokkolók kialakítása lesz, de nemrég adhatták át a Hévíz és Alsópáhok közötti kerékpárutat, a Tourinform-iroda melletti kerékpár kölcsönzőt és szervizt, sőt, a Sugár utcai óvoda mini kerékpáros parkjában már a gyerekek is elsajátíthatják a biztonságos kerékpáros közlekedés alapjait.