<!–:hu–>Miért a helyi termék?<!–:–>

Nem sokkal finomabb-e a házilag termelt frissen szedett
gyümölcs vagy zöldség, a házilag készült kecske sajt, vagy a falusi tojás?

Érezhető a különbség a természetes alapanyagokból készült élelmiszerek
és a nagy áruházak kínálata között. A friss, vegyszermentes, biztonságos áruk
vásárlásával gondoskodhat családja egészségéről.

Minden kedden, szombaton délelőtt és csütörtökönként a
délutáni – esti órákban is megtekinthetjük a sokféle portékát a nagy parkoló
mögötti területen. Érdemes őket választani!

Ízelítőül a kínálatból: zöldség, gyümölcs, méz, házi
sütemények, házi szörp, kecske tej, lekvárok, savanyúság; kézműves termékek:
fonott kosár, fafaragás, kerámia.

 

Megkérdeztük a
termelőket is miért ajánlanák a termékeiket.

Walter Schneider a
házi lekvárok specialistája

Közel tíz éve élek Magyarországon, Almásházán, több
mint hét éves bio termesztéssel kapcsolatos tapasztalattal a hátam mögött immár
négy éve foglalkozunk a lekvár és mobile casino szörpkészítéssel. Házi készítésű cukormentes
lekvárjainkat a cukorbetegek is bátran fogyaszthatják, hisz cukor helyett
steviát használunk az édesítésre. A lekvárok mellett készítünk ecetet, és
különféle ízesítésben ivóleveket. Mindkét termék alapja az alma. Szombatonként
frissen sült búzakenyeret is lehet nálunk vásárolni.

 

Farkas Ernő pedig a fafaragás rejtelmeibe avatott be bennünket

Negyven éve
foglalkozom népművészeti tárgyak készítésével. Több kiállításra dolgoztam,
Ausztriába, Amerikába is, anno a népművészeti szövetkezetnek is. Már nyugdíjas
vagyok, nem dolgozom, így maradtak az egyéni megrendelések. A faragványok
között nagyon népszerűek az italkínáló készletek, órák, poharak, különféle
használati tárgyak. Emellett készítek fűszertartókat, karkötőket, hajdíszeket,
tálakat, kulcstartókat, tükröket, ékszertartót, kopjafákat, gyertyatartókat,
hébértartókat, bortárolókat. Sőt legutóbb megrendelésre egy négyméteres kaput
készítettem.