Sétáló utca

Sétáló utca

Általános információ Csak a gyalogos közlekedés megengedett

Látnivalói:
Század elei villa épületek,
Fontana Filmszínház,
Id. dr. Moll Károly tér,

Parkolás:
Széchenyi utcai nagy parkolóban
Innen a Sétáló utcát 1 perc alatt gyalog érhet el

Parkolási díj:
Hétfőtől-vasárnapig 8:00-18:00
Az első óra ingyenes, majd 100Ft/60 perc személyautókra

ÉrdekességekA sétáló utca és a hozzá kapcsolódó területek 2010-re teljesen megújultak a belváros rekonstrukciós projekt keretében.

A Rákóczi utca teljes hosszában sétáló utcaként funkcionál.

Ez az utca köti össze a Széchenyi utcát (ami a főutca) a dr. Schulhof Vilmos sétánnyal.

A sétáló utca elején található a Tourinform Iroda, a Széchenyi utca felől a jobb oldalon. Az iroda egész évben várja az érdeklődőket környékbeli programajánlatokkal és turista információkkal. Az irodában kerékpárbérlési lehetőség is van.

Tovább haladva a sétáló utcán a Hévízi tófürdő felé butikok, kávézók és fagylaltozók között érdemes a fák mögött megbúvó épületekre is figyelmet fordítanunk. A sétáló utcát az 1920-as években épült villák szegélyezik, amelyek ma már felújított formában apartmanoknak és kávézóknak adnak helyet.

A sétáló utca közepén találjuk a Fontana Filmszínház(ArtMozi) épületét, vele szemben pedig az id. dr. Moll Károly teret egy szökőkúttal és mögötte Moll Károly egész alakos bronz szobrával. Moll Károly a súlyfürdő „atyja”, amit Hévízen fejlesztett ki az 1950-es években.

Az utca végén a téli fürdő épületével találjuk szembe magunkat. 1968-ban adták át a Terápiás Centrumot, amit a helyiek téli fürdőnek hívnak. 2004-ben felújították és hamarosan ismét kibővítik, tovább fejlesztik. Külső falán tekinthető meg a Pantheon, előcsarnokában pedig az a Jupiter kő található, ami tanúsítja, hogy már 2000 évvel ezelőtt is éltek itt emberek.

Képek a hévízi sétáló utcáról

Térkép

Jelenlegi pozíció
Irányok lekérdezése