Művészeti kiállítások

Művészeti kiállítások

Általános információ

Művészet alatt sokféle dolgot értünk. Ide tartozik a zene, éneklés, kézművesség, szobrászat, festészet, rajzolás, tánc, színészet. Hévíz számtalan művészeti, főként festészeti és szobrászati, képzőművészeti kiállításokban bővelkedik. De megtekinthetők gyűjtemények is.

Érdekességek

A művészeti kiállítások mellett a városban működnek művészeti csoportok. A leghíresebb a Musica Antiqua Ensemble. Az Együttes Adorján József karnagy vezetésével az Illyés Gyula Általános Iskola növendékeiből alakult 1977-ben. Főként az antik zene megismertetését, előadását tűzték ki célul. A zenekar jellegzetes hangzását a vonós hangszerek és a furulyák hangszíneinek keveredése adja meg. Barokk, reneszánsz és klasszikus zenét játszanak, korhű reneszánsz ruházatban.

Hévíz Galéria

Állandó kiállításokkal szolgál a Hévíz Galéria(Deák Ferenc tér 1.), ahol Minden nap megtekinthető Balázs Antal porcelán, színes fémdoboz és játékmackó gyűjteménye Évszázadok Öröksége címmel; és a Díszítőművészeti Szakkör munkáit bemutató tárlat, továbbá a Munkácsy Kiállítás is 800,- HUF-os jegyáron.

Hévízi Muzeális Gyűjtemény

A Hévízi Muzeális Gyűjteményben(Rákóczi u. 9.) az Orvostörténeti Emlékszoba mellett festő és keramikus művészek munkáiból is kiállítanak, illetve időszaki kiállításon szerepelnek az Illyés Gyula Általános és Művészeti Iskola tanulóinak alkotásai.

Aquamarin Galéria

Az Aquamarin Galériában(Honvéd u. 14.) rendszeresen időszaki kiállításokkal találkozhatunk, mind festészeti, mind fotókiállításokkal.

“Szász Endre” Galéria

A „Szász Endre” Galériában(Kossuth u. 9-11.) kortárs festőművészek megvásárolható műveit tekintheti meg a közönség.

Hungaléria

A Hungalériában (Dr. Schulhof Vilmos sétány1.) szintén kortárs művészek alkotásait láthatjuk.

Csárda Galéria

A Csárda Galériában(Tavirózsa u. 2.) időszaki kiállításokat látogathatunk.

Képek a hévízi művészeti kiállításokról

Térkép

Jelenlegi pozíció
Irányok lekérdezése