Für Privatvermieter

1. Leistungen für Mitglieder:

A Kft elsősorban térségmarketing munkával foglalkozik, ma már a vállalkozók zöme felismerte, hogy a marketingmunkának elsősorban térségi szinten van értelme, hiszen a turista élményeket keres, nem szolgáltatásokat.
1. Így térségi kiadványokat készít, mint invitatív kiadványok, szolgáltatói katalógusok, térképek, térségi programfüzetek. A szolgáltatói katalógusban csak tagsági viszony alapján lehet megjelenni, a katalógusokat garantált formában terjesztjük, ami azt jelenti, hogy a készítéssel egy időben ismert azon vásárok, rendezvények neve és száma, ahol garantáltan személyes terjesztjük.
2. Évente kb 40 turisztikai vásárok veszünk részt, ennek negyede történik belföldön. Nem egy katalógus elkészítése a nagyobb feladat és költség, hanem a kiadványok terjesztése. A tagsági viszonnyal rendelkező vállalkozások számára –térítés ellenében – részvételi lehetőséget biztosítunk a vásárokon is.
3. A Kft által működtetett weboldalon is csak a tagsági viszonnyal rendelkezők jelenhetnek meg, az alapinformációk megjelentetése ingyenes. Lassan elismert tény az is, hogy nem a weblap elkészítése, hanem a folyamatos optimalizálás, és kampány igazán komoly költség.
4. A tagsági viszonnyal rendelkező vállalkozások ígényelhetnek kiadványainkból (térképek, invitatív anyagok), amelyek által nemcsak az értékesítés válhat könnyebbé, hanem a turisták komfortérzetét is lehet fokozni.
5. A Kft évente tucatnyi study tourt szervez, amely szervezése során a tagsági viszonnyal rendelkező vállalkozások bemutathatják szolgáltatásaikat, de magához a tanulmányút lebonyolításához is az ő közreműködésüket vesszük igénybe.

2. Tagsági viszony létesítése.

A Kft az elmúlt 9 év tapasztalata alapján ma már kizárólag a tagjainak nyújt szolgáltatásokat. Tagsági viszonyt kétféleképpen lehet szerezni a vállalkozásoknak: amely településen működik turisztikai egyesület, és a turisztikai egyesület tulajdonosa a Nyugat-Balatoni Turisztikai Kft-nek, ott az egyesület tagjai automatikusan – azaz külön tagdíj fizetése nélkül jogosultak a szolgáltatások igénybevételére. Jelenleg 7 egyesület: a keszthelyi, a hévízi, a gyenesdiási, a vonyarcvashegyi, a balatongyöröki, a zala völgyi, és a zalakarosi turisztikai egyesület tulajdonos a Kft-ben. Amely településen nem működik egyesület, vagy az egyesület nem tulajdonos a Kft-ben, a vállalkozások közvetlenül is igényelhetik a szolgáltatásokat, ún. külön alapdíj megfizetése után.

3. Beiträge, Dienstleisterbeiträge

Amennyiben egy vállalkozás valamely település turisztikai egyesületének tagja, és ott tagdíjat fizet, a Kft-ben külön díjat nem kell fizetnie, így nincs kétszeres tagdíjfizetés. Az önálló települési egyesületeknek önálló tagdíjrendszere van, a települési tagdíjak meghatározásában a Kft-nek nincs szerepe, sem befolyása. Amennyiben az adott vállalkozás nem tag egyetlen egyesületben sem, viszont szeretne a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda szolgáltatási rendszeréből vásárolni, azaz a közös térségi munkában részt venni, a közös értékesítés hatékonyságát kihasználni, annak ún vállalkozói alapdíjat kell fizetnie, mielőtt a szolgáltatásokat igényelhetné. Az alapdíj összege megegyezik a Keszthelyi Turisztikai Egyesület tagdíjával. Az alapdíj megfizetése után már hasonló jogokat élvezhet, mint az egyesületi tagok, azaz jogosult a díjmentes szogáltatások igénybevételére (pl weboldalon megjelenés), illetve szabadon vásárolhat a Kft által nyújtott szolgáltatásokból (kiadványokban történő megjelenés, térképek igénylése, turisztikai vásárok, study tourok, stb).

4. Warum lohnt es sich Mitglied zu werden?

Minden vállalkozás ismeri a saját marketingkeretét, és azzal is nagyjából tisztában van, mit tud abból megvalósítani. Hasonlítsa össze a költségeket, tehát ha önállóan lép a piacra, illetve ha a térség keretein belül, olcsóbb, ha önállóan próbálkozik? A megtakarítás számszerűsíthető. Van-e a vállalkozásának kerete arra, hogy térképeket, invitatív anyagot készítsen, hogy „élménybe ágyazva” kínálja szolgáltatásait? Elég attrakcióval rendelkezik az Ön települése, hogy önállóan odacsábítsa a turistát? Ismeri a település – sőt a térség – összes attrakcióját annyira, hogy tálalni tudja ezt leendő vendégeinek? VAN-E ELÉG PÉNZE MARKETINGRE?

Haben Sie mindestens drei von den obigen 5 Fragen mit nein beantwortet, dann sind Sie bei uns richtig. Bei weiteren Fragen helfen Ihnen unsere Kollegen in den Büros der örtlichen Touristikvereinen gerne weiter. Oder suchen Sie direkt unser Büro auf.
Tel: 0036 30 / 267-6090, E-mail: keszthely@tourinform.hu
Bitte, füllen Sie die folgenden Felder aus und klicken Sie anschließend auf „Senden”!
Unsere Kollegen werden Ihre Fragen so bald wie möglich beantworten.