<!–:hu–>ZГЎrГіra – VasГЎrnap zГЎrult a boros forgatag <!–:–>

A Deák téren szerdától vasárnap estig „állandósult a tömeg”. Köszönhetően a 17. borfesztiválnak, ami más volt, mint az eddigiek. A szervezők a nedűk mellé zenét, koncerteket kínáltak.

Borok, gasztronómia, s koncertek – minden korosztálynak, ez volt a mottó, természetesen a minőség mellett. Ahogy kínálatban, úgy vendégben sem volt hiány, esténként több ezer ember vett részt a programokon. Hét végén színpadra lépett többek között Kovács Kati, Dévényi Tibi bácsi, az R-GO, tegnap este pedig Charlie. Nem panaszkodtak a borházak sem.
– Az Гєj felfogГЎsban szervezett, vonzГі programoknak is kГ¶szГ¶nhetЕ‘, hogy kezdettЕ‘l sokan jГ¶ttek a tГ©rre, akik megkГіstoltГЎk a helyi Г©s kГ¶rnyГ©kbeli borokat – fogalmazott a hГ©vГ­zi StrГЎzsai PГ©ter, aki a csalГЎdi pincГ©szetГјk nedЕ±it kГ­nГЎlta. – LegtГ¶bben a fehГ©r, szГЎraz fajtГЎkat, leginkГЎbb az olaszrizlinget Г­zlelik, de nГ©pszerЕ± a cserszegi fЕ±szeres is. Г‰rdekessГ©g, hogy egyre inkГЎbb nЕ‘ a rose irГЎnti kereslet.

– Tudom, hogy a kГ¶rnyГ©krЕ‘l szГЎrmazik a cserszegi fЕ±szeres, ezГ©rt is kГ©rtem e fajtГЎbГіl – mondta az egyik borhГЎznГЎl Kerta IstvГЎn. – Nem csalГіdtam, ahogy a fesztivГЎlban sem. A hangulat jГі, nyugis, nГ©zelЕ‘dГ©ssel, pihengetve el lehet itt tГ¶lteni tГ¶bb ГіrГЎt is egy-egy pohГЎr mellett.

Kollár Szabolcs fazekas azt tette hozzá, hogy a hangulatot a pénteki vihar sem vitte el, a vendégek többsége az eső után visszatért a fesztiválra

Egységes volt a vélemény, miszerint a hasonló minőségi programokra a jövőben is szükség lesz.
– Minden nap Г©s este Г©lt a DeГЎk tГ©r, a koncertek alatt tГ¶bb casino ezer ember tГЎncolt, mulatott tГ¶bb ezer ember. KГјlГ¶n Г©rtГ©ket jelent, hogy gyerekek Г©s idЕ‘sek egyГјtt tettГ©k ezt, vagyis minden korosztГЎly megjelent Г©s jГіl Г©rezte magГЎt – Г©rtГ©kelt Papp GГЎbor polgГЎrmester. – Azt hiszem a borfesztivГЎl minden tekintetben (minЕ‘sГ©g, program, ГЎr-Г©rtГ©k arГЎny) HГ©vГ­z becsГјletГ©re vГЎlt, s elvitte vГЎrosunk jГі hГ­rГ©t.

Az öt nap során vendégek sokasága érkezett Hévízre, hosszabb távra, vagy csupán egy-egy program kedvéért. A szállások megteltek, s a kereskedők sem panaszkodtak. A szervezők mellett sokan hangsúlyozták, hogy folytatni kell a programok esetében a megkezdett utat.
A hévízi fesztivál ugyan befejeződött, ám a szőlős-boros rendezvények korántsem értek véget. Szeptember első hétvégéjén például következik a szüreti felvonulás, mely szintén új alapokon nyugvó, a vendégek számára gazdag és természetesen szórakoztató programokat ígér.

(forrГЎs: www.zalaihirlap.hu)