SAJTÓKÖZLEMÉNY

Keszthelyi, gyenesdiási, balatongyöröki és vonyarcvashegyi TDM szervezetek fejlesztése című projekt

Az országban elsőként a Keszthely által vezetett turisztikai konzorcium írhatta alá a támogatási szerződést a TDM szervezetek számára kiírt pályázat első nyerteseként. A ceremóniára december 7-én a keszthelyi városházán került sor.

A Nyugat-dunántúli Operatív program NYDOP- 2.4.1/B-2009-2003 konstrukció keretében finanszírozott, a Keszthelyi Turisztikai Egyesület által beadott Keszthelyi, gyenesdiási, balatongyöröki és vonyarcvashegyi TDM szervezetek fejlesztése tárgyú projekt a Balatoni Turisztikai Desztináció Menedzsment Szervezetek támogatása c. pályázati felhívásán 59 283 564 forintot nyert.

A 69 745 370 forint teljes költségű projekt a négy település TDMSZ-einek szervezeti és szakmai továbbfejlődését, a taglétszámuk növelését, hosszú távon versenyképessé és fenntarthatóvá válását szolgálja, melyhez elengedhetetlen egy szakszerű, végiggondolt hálózatfejlesztési és partnerségi cselekvési program kidolgozása.

A pályázat a turisztikai célterületek egységes elvek mentén történő menedzselésének első fázisát, a helyi szintű desztináció menedzsment rendszer megalakítását támogatja, melyet később követnek az informatikai hátteret biztosító, valamint a helyi szintű TDM szervezetek együttműködésén alapuló középszintű TDM szervezetek megalakulását célzó pályázatok.

A támogatási konstrukció stratégiai célja, hogy egységes szakmai elvek mentén a ROP-ban biztosított támogatási lehetőségeken keresztül megteremtse a magyarországi turisztikai szervezeti rendszer helyi szintű átalakulását, ösztönözze az alulról jövő turisztikai kezdeményezéseket, és megteremtse az egységes hazai TDM rendszer működéséhez szükséges szakmai és fejlesztési keretfeltételeket.

A forrást a térség sokrétű turisztikai kínálatának bővítésére és modernizálására fordítják a konzorciumi tagok. Így többek között turistautak kiépítésével, érintőképernyős tájékoztató táblák elhelyezésére, közös kedvezményrendszer, buszos körjárat kidolgozására kerül sor, illetve tagok és dolgozók képzése, tanulmányok elkészítése, marketing feladatok kerülnek finanszírozásra.

Keszthely 2009. december 4.

 

A projekt az Európai Unió támogatásával az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.
www.nfu.hu

www.westpa.hu